Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Συνέντευξη του Ν. Χριστάνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ 3


Η κυβέρνηση της ΝΔ στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής της φάνηκε ότι έχει «μεγάλη φόρα» για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 16 Οκτώβρη.

Όπως πρόσθεσε, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα εμβληματικά νομοσχέδια για το επιτελικό κράτος, το πολυνομοσχέδιο που είναι δήθεν για την ανάπτυξη, αλλά τελικά αφορά και τους εργαζόμενους, και όλα δείχνουν ότι η λογική που κυριαρχεί είναι γην και ύδωρ στους
μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση μισθών συντάξεων, παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας κλπ.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, είμαστε σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, με τον πόλεμο στη Συρία, με την ελληνική κυβέρνηση να εμπλέκει τη χώρα ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.  Ο Ν. Χριστάνης επισήμανε την ανάγκη της απεμπλοκής της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ο κάθε λαός να χτίσει αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους λαούς των γειτονικών χωρών.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για διανομή του μερίσματος επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πετάξει μερικά «χριστουγεννιάτικα» ψίχουλα και την ίδια ώρα στις υπηρεσίες σε Παιδεία, Υγεία, Υποδομές υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις που τις πληρώνει ο λαός από την τσέπη του, ενώ έχουν και τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες. Ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης -σημείωσε ο Ν. Χριστάνης- για τη διεκδίκηση των απωλειών στα λαϊκά εισοδήματα, με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και αυξήσεις των κονδυλίων σε Παιδεία, Υγεία και συνολικά σε βασικούς τομείς της ζωής του λαού.

Ο Ν. Χριστάνης αναφέρθηκε και στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και την καθυστέρηση στις εργασίες του Μετρό, επισημαίνοντας ότι είναι αποτέλεσμα της παραχώρησης των μεγάλων κατασκευαστικών έργων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για το ΚΚΕ πρέπει να υπάρξει ενιαίος δημόσιος αποκλειστικά κρατικός συγκοινωνιακός φορέας που θα σχεδιάζει σε κεντρικό επίπεδο τις συγκοινωνίες και μεταφορές με ευθύνη του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου