Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η «Χαλυβουργική» αποδεικνύει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ 
ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των πολύπαθων εργαζομένων της «Χαλυβουργικής» ζητάει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. Μετά τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των προηγούμενων ετών, η επιχείρηση οδεύει προς «λουκέτο» και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σημείωσε πως από το 2013 μέχρι σήμερα η εργοδοσία έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου σκληρή επίθεση στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας πλήρως το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε πως η πορεία της «Χαλυβουργικής» αποδεικνύει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων αλλά ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης αράδιασε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της επιχείρησης όπως η ένταξη στις 120 δόσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ακολουθώντας τακτική «Πόντιου Πιλάτου» για τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, ισχυρίστηκε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους θα πρέπει να επιλυθούν οι κρίσιμες δικαστικές διαμάχες μεταξύ των μετόχων, ώστε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Το μόνο που ψέλλισε για τους εργαζόμενους ήταν το αυτονόητο, ότι εκδόθηκαν Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση του επιδόματος διαθεσιμότητας, το οποίο βέβαια δικαιούνται βάσει του νόμου.

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως ο εργοδότης μπορεί να έχει διευκολύνσεις, όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, κ.λπ. Επίσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πορεία της «Χαλυβουργικής» και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η μορφή οργάνωσης της οικονομίας δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου