Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ύμνοι από εργοδότες και εργοδοτικό συνδικαλισμό



Τον πραγματικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου ανέδειξε το ΚΚΕ

«Μέλι έσταζαν» οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου βρίσκεται για συζήτηση το αντεργατικό τερατούργημα που τσακίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα και μισθούς.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Πάρκων και άλλοι φορείς που
εκπροσωπούν το κεφάλαιο, στη διαδικασία της ακρόασης φορέων, λιβάνισαν το σχέδιο νόμου και προέβαλαν τις επόμενες αξιώσεις τους.


Εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Μιχάλης Μητσόπουλος τόνισε πως το νομοσχέδιο «θα συμβάλει στη διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα», ενώ η Κατερίνα Δασκαλάκη ισχυρίστηκε πως οι αντεργατικές ανατροπές που περιλαμβάνει, «κινούνται στην κατεύθυνση μείωσης των γραφειοκρατικών βαρών και του εξορθολογισμού» των εργασιακών σχέσεων!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, φρόντισε να επιβεβαιώσει τους λόγους που οι εργαζόμενοι δείχνουν αποστροφή για τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αυτός, καθώς η κριτική που ψέλλισε ήταν ότι το νομοσχέδιο θα έχει «άσχημες συνέπειες όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων». Με αφορμή, δε, τα συνδικάτα που αντιστάθηκαν στις πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας που ακολούθησαν αυτός και οι όμοιοί του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, έκανε λόγο για «κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές», θυμίζοντας τη φράση «κοίτα ποιος μιλάει» ή άλλες λιγότερο κομψές εκφράσεις για τον «γάιδαρο που είπε τον πετεινό κεφάλα».

Σε αντίθεση με τους «εκπροσώπους» των εργαζομένων που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Χαράλαμπος Σμυρνιώτης, σημείωσε πως το νομοσχέδιο βάζει νέα εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. (Δείτε εδώ video)

Η πρόεδρος των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Σταματία Μαρκέτου, έβαλε μια επιπλέον διάσταση, σημειώνοντας πως τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα για τις επενδύσεις θα έχουν ως συνέπεια την καταστροφή αρχαιοτήτων. (Δείτε εδώ video)

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, έδωσε απάντηση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος με την τοποθέτησή του απέδειξε ότι θέλει να βάλει πλάτη σε αυτές τις ανατροπές. Ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους «να απαξιώσουν αυτή την ομάδα που είναι η πέμπτη φάλαγγα του εργατικού κινήματος», ενώ απεύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα που αποκαλύπτουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου