Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ιστορίες ... κηφήνων

Το ότι ο θεσμός της βασιλείας στοιχίζει τεράστια ποσά στον βρετανικό λαό είναι κάτι ευρέως γνωστό. Οι του παλατιού απομυζούν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια με διάφορα τερτίπια από την κοινωνία (φορολογία, κέρδη από εκμετάλλευση εδαφών, επιχειρήσεις κ.ά.). 


Τώρα η είδηση ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα γυναίκα του Μέγκαν, ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν θέλουν να είναι στα υψηλά κλιμάκια αυτής της κάστας αλλά «να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι», χωρίς να διακόψουν τις σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Υποτίθεται ότι οι πρίγκιπες θέλουν να εργαστούν, αλλά διευκρίνισαν ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν φιλανθρωπικό ίδρυμα, αφού πήραν έναν σκασμό λεφτά για το γάμο τους, σπίτια και λοιπά. 

Οι κριτικές που τους γίνονται από τα αστικά ΜΜΕ της Βρετανίας ότι ...προσβάλλουν τον θεσμό του βρετανικού στέμματος και οι βαρύγδουποι τίτλοι - και σε ΜΜΕ στην Ελλάδα - και οι μακροσκελείς αναλύσεις εντάσσονται στον σκόπιμο αποπροσανατολισμό των λαών, αλλά κυρίως αποσκοπούν στο να κρύψουν τη θλιβερή πραγματικότητα ότι στον 21ο αιώνα διατηρείται ο οπισθοδρομικός θεσμός της βασιλείας, με όλο το σόι και τους παρατρεχάμενους ως σύγχρονους ...κηφήνες.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου