Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ευρωλαγνεία και ευρωσκεπτικισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος

«Για το ΚΚΕ τόσο η λογική της ευρωλαγνείας όσο και ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου θέλουν τους λαούς να μάχονται κάτω από ξένη σημαία», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η τοποθέτησή του έγινε στις Επιτροπές Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο αφορά τις «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Απαντώντας σε όλους αυτούς που καλούν τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει το Brexit στην ελληνική οικονομία, ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως πρόκειται για φωνές που θέλουν «να υποταχθεί ο λαός και να παλεύει κάτω από ξένες σημαίες».

Στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται μια σειρά ζητήματα τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο τη διαμονή των Βρετανών πολιτών στη χώρα μας για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους, μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το Brexit. Για τα συγκεκριμένα άρθρα, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις από το Brexit για τους Βρετανούς εργαζόμενους που διαμένουν στη χώρα μας και των Ελλήνων εργαζομένων που κατοικούν στη Βρετανία.
 
Όλα για τους «επενδυτές»...

Στο σχέδιο νόμου υπάρχει, επίσης, ειδική μέριμνα για την προστασία των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και «ασκούν τις επιχειρηματικές - τουριστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως η τουριστική επένδυση εταιρείας βρετανικών συμφερόντων στο Λασίθι θα συνεχιστεί «κανονικά» και δεν θα επηρεαστεί από το Brexit. Το νομοσχέδιο έχει στόχο να διατηρηθούν οι οικονομικές μας σχέσεις με τη Βρετανία «στο ανώτατο δυνατό επίπεδο», καθώς και «να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και να συνεχίσει η λειτουργία της οικονομίας κανονικά», είπε ο Μ. Βαρβιτσιώτης. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως στο νομοσχέδιο θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα διευκολύνεται η έκδοση επιχειρηματικής βίζας.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο νωρίτερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη είχε προτείνει να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, προκειμένου να έρθουν περισσότερες εφοπλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και να καταστεί ο Πειραιάς ένα νέο City του Λονδίνου.
«Τέτοιου είδους λογικές είναι πρόκληση για το λαό ο οποίος σηκώνει τεράστια φορολογικά βάρη», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας πως ήδη οι εφοπλιστές έχουν δεκάδες φοροαπαλλαγές και πληρώνουν μηδαμινό φόρο. «Θα τους πληρώνουμε, δηλαδή; Αφού δεν δίνουν τίποτα», σχολίασε δεικτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου