Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Έλληνας να τουφεκάει Έλληνα;

Παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό στον Έβρο
περνώντας τον για μετανάστη

Δε χρειαζόταν μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς ότι η δράση παραστρατιωτικού τύπου σχηματισμών στον Έβρο, παράλληλη με τη δράση ταγμάτων εφόδου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θα έβγαινε σύντομα εκτός κάθε ελέγχου.
Η πλήρης ασυδοσία την οποία απολαμβάνουν αυτές οι παντελώς υπεράνω του νόμου ομάδες αναδεικνύεται κι από το εκ πρώτης όψης τραγελαφικό, αλλά και παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό που σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες σημειώθηκε αυτές τις μέρες στο νότι Έβρο, κοντά στο Δέλτα του ποταμού. Εκεί, ομάδα εθνοφυλάκων, κυνηγών και διαφόρων άλλων ετερόκλητων εθνικιστών έβαλαν στο στόχαστρό τους έναν αστυνομικό, τον οποίο παρακολουθούσαν και πυροβόλησαν, περνώντας τον για μετανάστη που είχε διαβεί τα σύνορα. Ο αστυνομικός χτυπήθηκε ευτυχώς για εκείνον σε σημείο όπου τον κάλυπτε αλεξίσφαιρο γιλέκο, κι έτσι τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για τις πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από πηγές του νοσοκομείου, αλλά και της αστυνομίας, με την επισήμανση μάλιστα ότι δόθηκε άνωθεν εντολή να κουκουλωθεί το συμβάν.

Οι δράστες λοιπόν όχι απλά δεν τιμωρούνται, αλλά συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους, κάτω από τους ύμνους των κυρίαρχων ΜΜΕ και έμμεση ή και άμεση στήριξη από τοπικούς άρχοντες και κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν λίγες μόνο μέρες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν τέτοια περίπολα χωρικών, παρέα με τον αρχιναζί Λαγό, αλλά και με την παρουσία αστυνομικών ανάμεσά τους, οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να φυλάγονται καλύτερα από τους υποτιθέμενους “βοηθούς” τους.

Η ύπαρξη αυτού του κρούσματος “φίλιων” πυρών δίνει πιθανά νέα διάσταση στις καταγγελίες για ύπαρξη τουλάχιστον δύο νεκρών προσφύγων στον Έβρο, από ελληνικής πλευράς. Επιβεβαιώνεται πάντως ότι οι παντελώς αναρμόδιοι, ανεκπαίδευτοι, ακροδεξιοί “βιτζιλάντε” σίγουρα δεν έχουν δισταγμούς να πυροβολήσουν στο ψαχνό πραγματικούς ή και κατά φαντασίαν μετανάστες, χωρίς να το ερευνούν και πολύ. Κι όσα μίντια και κράτος τους χαϊδεύουν, η αποθράσυνση και η αποδεδειγμένα φονικά επικίνδυνη δράση τους δε θα έχουν σταματημό.

Με πληροφορίες από 3pointmagazine

 Τα “αληθινά πυρά” δεν τους κάνουν εντύπωση, γιατί δε θεωρούν αληθινούς ανθρώπους τους πρόσφυγες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου