Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Να ληφθούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα με σύντομες διαδικασίες


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων με σύντομες διαδικασίες:

1. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές Υγείας.

2. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ., χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3. Αμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

4. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής.

5. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.

6. Να εξασφαλιστούν η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.

7. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς Εργασίας και τεχνικούς Ασφαλείας. Αμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων Υγείας.

8. Να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση:
α) Σε όσους εργαζόμενους νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν.
β) Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.
γ) Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας.
δ) Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

9. Να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου