Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών


Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που βιώνουν τη βαρβαρότητα που γεννά ο πόλεμος, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, έστειλε η συγκέντρωση μαζικών φορέων, σωματείων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στο Σύνταγμα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Βροντοφώναξαν συνθήματα όπως «8 Μάρτη σύμβολο αγώνα, θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών, όχι στο μίσος των εθνικιστών», «Λάστιχο ωράρια, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενες και όχι μηχανές» και «Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς». 

Εξέφρασαν την καταδίκη τους στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που εξαπολύουν πολέμους, διαλύουν χώρες, οδηγούν λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. 
Απηύθυναν κάλεσμα αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα  των γυναικών στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος της ΟΓΕ Χριστίνα Σκαλούμπακα, η οποία, ξεκινώντας την ομιλία της, επισήμανε: «Σήμερα, την 8η Μάρτη 2020, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, την ημέρα σύμβολο αγώνα και διεκδίκησης για τις γυναίκες όλου του κόσμου, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας χαιρετίζει όλες τις γυναίκες αγωνίστριες της ζωής, όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις πρόσφυγες και τις μετανάστριες. Από τη σημερινή μας συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που βιώνουν τη βαρβαρότητα που γεννά ο πόλεμος, που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Είμαστε στο πλευρό των γυναικών προσφύγων και μεταναστών, που μαζί με τα παιδιά τους εγκλωβίζονται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα παζάρια της τούρκικης κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι ανταγωνισμοί ευθύνονται για τη διάλυση χωρών, τον ξεριζωμό λαών που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο». (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία)

Χαιρετισμούς απηύθυναν η η Μυρτώ Καλτικοπούλου εκπρόσωπος Φοιτητικών Συλλόγων, η Ανθή Πατσιώτη, γραμματέας της ΟΒΣΑ και η Γεωργία Νικολάου εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.

Η Γ. Νικολάου από την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «η μέρα αυτή μπορεί να γίνει εφαλτήριο για μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων γυναικών στα σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές, στον αγώνα, στο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες εργάτριες στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνήσεις της, η ΕΕ. (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το χαιρετισμό)

Η Ανθή Πατσιώτη από την ΟΒΣΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Οι αυτοαπασχολούμενες δίνουμε καθημερινά σκληρό αγώνα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ατέλειωτες επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις, στις υποχρεώσεις στο σπίτι, στη φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων. Λέμε "ως εδώ", δεν θα ζήσουμε έτσι! Μπαίνουμε στον αγώνα για να σταματήσει αυτή η ασχήμια! Καλούμε τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων μας, των ενώσεων επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων, τους γυναικείους συλλόγους»(Διαβάστε εδώ ολόκληρο το χαιρετισμό)

Από τους Φοιτητικούς Συλλόγους χαιρετισμό απηύθυνε η Μυρτώ Καλτικοπούλου μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ και πρόεδρος του ΦΣ Φιλοσοφικής, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Δεν αποδεχόμαστε οι σημερινές φοιτήτριες του Παιδαγωγικού να είναι οι αυριανές αναπληρώτριες με τη βαλίτσα στο χέρι που θα γυρίσουν τη μισή Ελλάδα για να δουλέψουν μακριά από τις οικογένειες τους. Αφού αγοράσουν τα απαραίτητα «προσόντα», όπως τα ονομάζουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Δε συμβιβαζόμαστε με την υποχρηματοδότηση των σχολών και της φοιτητικής μέριμνας που εντείνεται κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα που η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνουν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ. Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στις σχολές, στις εστίες, προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο και ιατρικές εξετάσεις για τις φοιτήτριες με ευθύνη του κράτους» (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το χαιρετισμό). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου