Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Σήμερα όχι μόνο διατηρούνται, αλλά και βαθαίνουν οι κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας στα κράτη - μέλη της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και συνέπεια της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου με σκληρά αντεργατικά μέτρα απέναντι στην εργατοϋπάλληλο, τη μισθωτή επιστήμονα, την αυτοαπασχολούμενη, την αγρότισσα, τη συνταξιούχο.

Αποδεικνύεται ότι η έλλειψη σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, σε συνθήκες που η γυναίκα έχει σχεδόν την
αποκλειστική ευθύνη για τη φροντίδα της οικογένειας, η γενικευμένη ανασφάλεια της εργαζόμενης δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων δήθεν "λαθεμένων" πολιτικών επιλογών των επιτελείων της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.

Γιατί ενιαία αυτές υπερασπίζονται τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της ΕΕ για την ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των μισθωτών γυναικών, ως μέσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Επικαλούμενοι την  "ισότητα των φύλων", την "ίση μεταχείριση", τις "ίσες ευκαιρίες", την "ισορροπία επαγγελματικής κι οικογενειακής ζωής"  καταργούν και τα εναπομείναντα δικαιώματα, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών, οι άδειες μητρότητας, η  διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κ.ά.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καλεί να δυναμώσει η πάλη για τη σταθερή υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας.

Μόνο με την εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης μπορεί να αποκτήσει δημιουργικό περιεχόμενο η εργασία της γυναίκας και η αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου, να χτιστεί σε γερά θεμέλια η ισοτιμία και η χειραφέτηση της γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου