Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

«Εδώ και τώρα» να αμφισβητηθούν το Δουβλίνο και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας


«Αυτό το οποίο προέχει» είναι «εδώ και τώρα» να αμφισβητηθεί από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης η συμφωνία του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπογράμμισε πως στις συμπληγάδες που έχουν διαμορφώσει αυτές οι δύο συμφωνίες, δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος που να αντιμετωπίζει την κατάσταση, αλλά αντίθετα νομιμοποιείται η μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή ψυχών.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος μίλησε για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ξεριζώνουν τους πρόσφυγες, καθώς και για τη στήριξη που παρέχουν αυτές οι δυνάμεις στα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν για να απεγκλωβίσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσία.

Στην τοποθέτηση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα». Σημείωσε ότι υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας που θα πρέπει να καλυφθούν.

Επίσης, τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης των γονιών που εργάζονται και έχουν κλείσει τα σχολεία των παιδιών τους, αλλά και να παρθούν μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση προσωπικού.

Ανεπαρκή τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ισχυρίστηκε πως τα ζητήματα των προσλήψεων «καλύπτονται» από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για τον κορονοϊό.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος του απάντησε πως το ΚΚΕ δεν τα θεωρεί επαρκή, γιατί προβλέπουν την πρόσληψη 100 ανθρώπων με ολιγόμηνες συμβάσεις ή την μετακίνηση προσωπικού. Την ίδια ώρα, μόνο στο νοσοκομείο του Ρίου που είναι κέντρο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα λείπουν πάνω από 160 γιατροί, με βάση το ανεπαρκές οργανόγραμμα του. Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν και να μη χάσουν το μεροκάματο οι εργαζόμενοι που είναι αναγκασμένοι να κρατήσουν σπίτι τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου