Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ξενοφοβικές κραυγές για το «ξέπλυμα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ


Ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους βρήκαν διάφορα φασιστοειδή με αφορμή τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Εβρο. Αξιοποιώντας την κατάσταση αυτή, διάφορες τέτοιες συμμορίες, υπόδικοι ναζί και άλλα εγκληματικά στοιχεία ρίχνουν «νερό στο μύλο» της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για την κατάσταση στα σύνορα, στοχοποιούν
μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να αθωώνονται η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η εμπλοκή της χώρας σε αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, σε «περιπολίες» στον Εβρο ψάχνοντας «λαθρομετανάστες» ανακοίνωσε ότι συμμετείχε ο υπόδικος φασίστας ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή και τώρα έχει συγκροτήσει άλλο ακροδεξιό μόρφωμα.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μυτιλήνη έχουν καταφθάσει Γερμανοί ακροδεξιοί, για να συνεργαστούν με τάγματα εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί, τα οποία τις τελευταίες μέρες στοχοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και κατοίκους της περιοχής, ενώ ντοκουμέντα υπάρχουν και για την εμφάνιση νεοναζί από τη Γερμανία και την Αυστρία στον Εβρο, τάχα για να σταθούν «αλληλέγγυοι» στην Ελλάδα για την «εισβολή που δέχεται».

«Κυνηγοί λαθρομεταναστών» στον Βόλο

Ενα ακόμα περιστατικό ήταν η προσαγωγή στην Ασφάλεια Βόλου διαχειριστή σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είχε το όνομα «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών». Η συγκεκριμένη φασιστική ομάδα έκανε την εμφάνισή της την περασμένη βδομάδα, δημοσίευε φωτογραφίες με όπλα, ενώ, πέρα από δηλώσεις μίσους για τους μετανάστες, για «να ξεβρωμίσει ο Βόλος», ανακοίνωνε ότι οργανώνει ταξίδι στον Εβρο με όπλα (!) για να φυλάξουν τάχα τα σύνορα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο εν λόγω διαχειριστής, που δηλώνει στο προφίλ του «δόκιμος ανθυπολοχαγός», κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα φέρεται να δήλωσε ότι τα φασιστικά καλέσματα «Ηταν μια ανοησία», που δεν τα εννοούσαν, ενώ μετά την προσαγωγή άλλαξαν και το όνομα της σελίδας σε «Σύλλογο Πατριωτών Βόλου».

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει πως η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από μέλη γνωστά για τις σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή και για τις φασιστικές τους απόψεις και καλεί το λαό, το εργατικό και λαϊκό κίνημα της πόλης να απομονώσει τους ακροδεξιούς, να οργανώσει τον αγώνα του, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό. (Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου