Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Λοταρία


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και ήδη τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για το επόμενο χτύπημα στο Ασφαλιστικό. Με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Α. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ξεκαθαρίζει ότι «σχεδιάζουμε προσεκτικά το επόμενο βήμα, την εμβληματική μεταρρύθμιση, την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού πυλώνα ασφάλισης».


Πρόκειται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, για το οποίο υπάρχει ήδη έτοιμη η μελέτη της Επιτροπής Μηταράκη. Απαντώντας μάλιστα στους «βιαστικούς» και «αδημονούντες», το κυβερνητικό στέλεχος τους μέμφεται για «μαξιμαλιστική λογική», η οποία δεν παίρνει υπόψη της «τη δημοσιονομική πραγματικότητα», αλλά και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν «νέα κοινωνικά μέτωπα»... 

Γίνεται επομένως φανερό ότι ανεξάρτητα από τους ρυθμούς και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση και η εισαγωγή του λεγόμενου «κεφαλαιοποιητικού πυλώνα» στην Ασφάλιση ήταν και παραμένει στρατηγικός της στόχος, από τον οποίο δεν κάνει βήμα πίσω, προωθώντας τη στρατηγική της ΕΕ, όπως αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ: «Η δίκαιη κατανομή των κινδύνων και των πόρων μεταξύ των εργοδοτών, των εργαζομένων και του κράτους, καθώς και μεταξύ των διαφόρων ομάδων εργαζομένων, βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών συνταξιοδοτικών συστημάτων»! 

Δηλαδή, Ασφάλιση και σύνταξη - ατομική ευθύνη, με τις εισφορές των εργαζομένων στη χοάνη του τζόγου και της λοταρίας.

 http://syntaxio.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. 72 να ‘ναι οι ώρες σας…
    «Από το ‘90 και μετά μας έχουν πνίξει τα σκατά» … έλεγε το τραγούδι του Μαχαιρίτσα το ‘93. Και την ίδια περίοδο, είχε πει στη Βουλή ο Μαυρίκος ότι «αυτοί αν μπορούσαν, θα ψήφιζαν ένα νόμο που να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πεθαίνουν μόλις βγούνε στη σύνταξη».

    ...Είχε δίκιο λοιπόν τότε ο Μαυρίκος. Και το τραγούδι του Μαχαιρίτσα δίκιο είχε. Που – μη το ξεχνάτε – είχε τίτλο … «Να δεις τι σούχω για μετά». Το «μετά» συνεχίζεται, μέχρι νεωτέρας. Εκτός κι αν…

    Αννα Φραγκ απο την Κατιουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου