Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η ΠΝΠ φέρνει αντεργατικά μέτρα και όχι προστασία των εργαζομένων


Μία ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορονοϊό, που περιλαμβάνει άκρως αντεργατικά μέτρα και προκλητικά προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ήρθε για επικύρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κυβέρνηση στο όνομα της έκτακτης ανάγκης συνεχίζει να θεσπίζει αντεργατικά μέτρα, βαφτίζοντάς τα ως «δίχτυ κοινωνικής ευαισθησίας» ή ως «μέτρα προστασίας της κοινωνίας», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι δεν γίνονται μειώσεις μισθών, καθώς η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για δύο εβδομάδες, με το 50% του μισθού.

Σε σχέση με τις απολύσεις, τόνισε πως όχι μόνο δεν τις απαγορεύει η κυβέρνηση, αλλά ξεκαθαρίζει πως οι ρήτρες «προστασίας της εργασίας» δεν αφορούν τις «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, όπως βαφτίζονται οι χιλιάδες αναγκαστικές παραιτήσεις. Το αντεργατικό μενού συνεχίζεται με τη δυνατότητα που παρέχει η ΠΝΠ να μεταφέρονται οι εργαζόμενοι από τη μία επιχείρηση σε μια άλλη επιχείρηση που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Παράλληλα, με «τυράκι» το επίδομα των 800 ευρώ προς τους εργαζόμενους, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη λειτουργία τους να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

Αναφερόμενος στην αναστολή της απαγόρευσης της πολιτικής επιστράτευσης και στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ανέφερε πως έχουν άμεση σχέση με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε την ΠΝΠ. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια και το ΜέΡΑ25 δήλωσε «παρών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου