Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και όχι μίσθωση «με το αζημίωτο»


Στην κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, τις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού, προστατευτικού υλικού και εξοπλισμού, και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία επισημαίνοντας την ανάγκη της στήριξης του δημόσιου συστήματος.


Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν την εκδήλωση της πανδημίας, και με δεδομένο ότι το 2013 έκλεισαν νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, από
την κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν άνοιξε ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι κενές θέσεις σε μόνιμους γιατρούς ήταν 6.500 και οι κενές θέσεις σε υγειονομικό προσωπικό ήταν 30.000. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις σήμερα, είναι σταγόνα στον ωκεανό, επισήμανε η Αφροδίτη Ρέτζιου και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει, να εντάξει υποχρεωτικά το σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε ένα κεντρικό δημόσιο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με την πανδημία.

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να γίνει επίταξη όλων των δομών της χώρας σε ένα κεντρικό σχέδιο και να μην μοσχοπωλούνται οι κλίνες ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να χρεώνονται οι ιδιωτικές ΜΕΘ από 800 στα 1.600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου