Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Χωρίς καθυστέρηση να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον καταυλισμό της Ριτσώνας αποτελούν κίνδυνο να νοσήσει ο πληθυσμός προσφύγων μέσα σε αυτή την κλειστή δομή, όπως και οι εργαζόμενοι του καταυλισμού.

Οι συνθήκες διαβίωσης και ο συγχρωτισμός περίπου 3.000 προσφύγων στο χώρο προειδοποιούν για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.
Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως:

• Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβή εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

• Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής, να αποφεύγονται οι συνθήκες συγχρωτισμού.

• Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

• Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

• Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

• Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σε όλους τους τομείς, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, για τον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου