Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Το Κ.Κ. Γαλλίας μπαίνει στην Γαλλική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, υπό τον στρατηγό Ντε Γκολ.


Εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας μπαίνουν, 4/4/1944, στην Γαλλική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, υπό τον στρατηγό Ντε Γκολ.

Η Επιτροπή αυτή μετεξελίχθηκε λίγους μήνες αργότερα στη Προσωρινή Κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας.


Η συμμετοχή του ΚΚ Γαλλίας σε μια σειρά αστικές κυβερνήσεις έως το 1947 (όταν και αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Ραμαντιέ), καταδείκνυε τα προβλήματα στρατηγικής στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και νωρίτερα.

Μετά τον πόλεμο η στρατηγική πολλών ΚΚ άρχισε σταδιακά να απομακρύνεται από τις νομοτέλειες της σοσιαλιστικής επανάστασης, περιορίζοντας και υποτάσσοντας τη δράση των κομμάτων στην υπεράσπιση των αστικοδημοκρατικών ελευθεριών και της χώρας τους στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού συστήματος.

1 σχόλιο:

  1. Συμμετείχε σε Κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού ΤΟ 1934... Κλείσανε τα σύνορα στην Ισπανία το 1936 παραδώσανε την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ το 1938 στο Μόναχο ανοίγοντας του δρόμο να χτυπήσει την ΕΣΣΔ έδιναν όπλα στην Φιλανδία όταν χτύπησε την ΕΣΣΔ το 1939. Και σταθεροποίησαν τον Καπιταλισμό στη Γαλλία το 1944 47....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου