Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

«Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ! Κανένα κανάλι δεν βρήκε χρόνο για να αναδείξει τη φωνή αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!»

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο twitter, «Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ! Κανένα κανάλι δεν βρήκε χρόνο για να αναδείξει τη φωνή αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!».

Ταυτόχρονα, κοινοποιεί τη σχετική ανάρτηση της Μαρίνας Δεμερτζιάν, δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης η οποία αναφέρει τα παρακάτω:


«Σε ότι με αφορά.. έχω γράψει και σβήσει αυτήν την ανάρτηση δεκάδες φορές, προσπαθώντας να μην αδικήσω κανέναν και ειδικά να μην υπονομεύσω μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τους συναδέλφους μου στην ερτ, που αυτόν τον καιρό, σε δύσκολες συνθήκες έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Χθες λοιπόν αποφασίστηκε να μην μοντάρω εγώ το θέμα της συνέντευξης τύπου της ΟΕΝΓΕ (της ομοσπονδίας των ανθρώπων που χειροκροτούμε από ταμπαλκόνια μας) αλλά να "κολλήσει",  μαζί με ρεπορτάζ για τα κέντρα υγείας, σε ένα επιστημονικό θέμα μιας συναδέλφου που ήταν ήδη επιφορτισμένη με δύο βίντεο και δεν προλάβαινε να ανασάνει. Μπορεί να έφταιγε το ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα μοντάζ, μπορεί να έγινε από ασυνεννοησία, μπορεί και όχι. Δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων.

Θα γράψω μόνο ότι είναι προβληματικό στο 2ωρο κεντρικό δελτίο να γίνονται συνεχείς και εκτενείς αναφορές στις ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία του εξωτερικού (προσωπικού, αναπνευστήρων και μέσων προστασίας) και η ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ να γίνεται με το σταγονόμετρο.

Ναι αυτό συμβαίνει σε όλα τα κανάλια, κανείς από όσο είδα δεν έπαιξε χθες την συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ. Αλλά από την ερτ ο κόσμος έχει παραπάνω απαιτήσεις.
Και είναι κρίμα γιατί τις τελευταίες εβδομάδες άκουγα πολλά μπράβο για την δημόσια τηλεόραση».





Αριστερά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τη "φίμωση" από την ΕΡΤ. Δεξιά η έντιμη στάση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ που επιβεβαιώνει τους γιατρούς. Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ! Κανένα κανάλι δε βρήκε χρόνο για να αναδείξει τη φωνή αυτών που βρίσκονται στην 1η γραμμή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου