Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Αθλια κατάσταση στα στρατόπεδα


Πάνω από 37 Ερωτήσεις έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία στρατευμένων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του κορονοϊού, απαίτησε μια σειρά από μέτρα για την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων.
Για το σκοπό αυτό κατέθεσε μέχρι σήμερα περισσότερες από 37 Ερωτήσεις για
προβλήματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μονάδες τους οι φαντάροι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταφέροντας στη Βουλή διαμαρτυρίες στρατευμένων, κατέθεσε Ερωτήσεις για τον μεγάλο συγχρωτισμό, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, την άρνηση των διοικήσεων να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και σε μονάδες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και υλικά και μια σειρά άλλα ειδικότερα ζητήματα για το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας Ξάνθης (ΚΙΧΝΕ), την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε Σκαραμαγκά - Αμφιάλη, τα μαγειρεία του στρατοπέδου στον Αυλώνα, το στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη, το στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη, το στρατόπεδο Ζήση στην Αλεξανδρούπολη, το στρατόπεδο Ασσήρου Θεσσαλονίκης, όπως και συνολικά για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ναυτών και του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων.

Επίσης, το ΚΚΕ με αφορμή έγγραφα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αλλά και Ενώσεων Στρατιωτικών που ανήκουν στη δύναμή της, κατέθεσε μια σειρά από Ερωτήσεις, αναδεικνύοντας σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ αυτών:
-- Για όσους μετακινήθηκαν για τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο, τις δυσμενείς συνθήκες διαμονής τους, την απουσία προετοιμασίας υλικών και εφοδίων για την παραμονή τους μακριά από τις οικογένειές τους.
-- Για να γίνει απολύμανση και να χορηγηθούν ατομικά μέσα προστασίας, όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά υγρά, σε προσωπικό και στρατευμένους στο στρατόπεδο Παπάγου, όπου φέρεται να τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους τέσσερις στρατιωτικοί.
-- Για να ληφθούν μέτρα για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα hot spots, να χορηγηθούν άδειες λόγω προσβολής από τον κορονοϊό, καθώς και πρόσθετες άδειες στους στρατιωτικούς λόγω διακοπής των σχολείων, να δοθεί παράταση των χειρόγραφων συνταγών στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας, αίτημα που ικανοποιήθηκε από το υπουργείο Αμυνας. Ανέδειξε επιπλέον τη διακοπή της σύμβασης για τη χορήγηση φαρμάκων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
-- Για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος κατά τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό, με πλωτά και εναέρια μέσα, ζητώντας μέτρα για την προστασία τους.
-- Για την χορήγηση έκτακτου Δώρου Πάσχα και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων.
-- Για να δοθεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε στρατευμένους και στελέχη, με στόχο την άμεση αγορά υλικών και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό και να υπάρξουν μέτρα προφύλαξης και αποσυμφόρησης των Στρατολογικών Γραφείων, διότι παρατηρείται συνωστισμός και επισκέπτονται τα Γραφεία πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, για την τακτοποίηση στρατολογικών εκκρεμοτήτων.
-- Για να ενταχθεί και το στρατιωτικό προσωπικό στην εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης, καθώς και να υπάρξει δωρεάν διέλευση των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
-- Για μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως ότι πραγματοποιούνται δοκιμαστικές παρελάσεις για τις τελετές ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων, ότι συνωστίζονται σε θαλάμους των 45 ατόμων οι νεοσύλλεκτοι, ότι εκτελούνται βολές χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μετακινείται με υπηρεσιακά οχήματα, με περισσότερα των 10 ατόμων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου