Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Θυσία στο βωμό του κέρδους


Εν μέσω πανδημίας και από χθες, μετράμε τον πρώτο νεκρό εργάτη από τον καινούριο κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία. Ο 52χρονος αποθανών δούλευε σε εργοστάσιο Χημικής Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη, ως χειριστής κλαρκ.

Η ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε οικογένεια, συναδέλφους και φίλους του αποθανόντος από κορονοϊό εργάτη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε όμως σιωπηλοί μπροστά στα κενά προστασίας της δημόσιας υγείας που δημιουργούν κυβέρνηση και εργοδότες.

Τώρα είναι ακόμα πιο κρίσιμο να προχωρήσουν τα μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας που προτείνει το ΚΚΕ. Για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα θρηνήσουμε θύματα που θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να αποφευχθούν.

Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, άνοιγμα όλων των ΜΕΘ.

Ειδικά για τα εργοστάσια που συνεχίζουν να λειτουργούν να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, να μη θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης, όπως στη γειτονική Ιταλία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Να προχωρήσει η εργοδοσία σε μείωση του συνωστισμού με επιβάρυνση αποκλειστικά των εργοδοτών, προχωρώντας σε αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές όπου χρειάζεται, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση εργαλείων εργασίας με αντισηπτικά, τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ

3 σχόλια:

  1. Σε εταιρία στην βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, Σίνδο, αρρώστησαν από τον κορονοϊό, δυο εργάτες, ο ένας πέθανε.

    Η εταιρία απασχολεί 400; εργαζόμενους.

    Η εταιρία, τους είχε και δούλευαν χωρίς ατομικά μέσα προστασίας, αλλά και χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας, πχ απόσταση των εργαζομένων μεταξύ τους .

    Μετά τον θάνατο του εργαζόμενου, η εταιρία πήγε να το κουκουλώσει, κλείνοντας το εργοστάσιο και «πιάνοντας» την οικογένεια για να μην μιλήσει.

    Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο καπιταλισμός που πάνω από όλα βάζει τα κέρδη του.

    Η πανδημία του κορονοϊού θα φύγει, ο καπιταλισμός θα μείνει, αν δεν κάνουμε κάτι και εμείς.

    ΥΓ : Δεν ξέρω αν είναι το ίδια εταιρία ή άλλη.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν μένει κρυφό από το ΚΚΕ, και ο λόγος είναι ότι το ΚΚΕ, έχει, βαθιές ιστορικές ρίζες στην εργατική τάξη και στο λαό και οι εργαζόμενοι το εμπιστεύονται.

    Το ΚΚΕ, αντιπαλεύει την αντίληψη συνεργασίας εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, την υποταγή στους εκμεταλλευτές, υπερασπίστηκε τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, και αυτό οι εργαζόμενοι το ξέρουν.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΜΕ Δελτίο τύπου για τον θάνατο συναδέλφου από κορωνοϊό

    https://pamethes.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%ad%ce%bb%cf%86%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου