Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πρώτη στάση εργασίας σε συνθήκες τηλεργασίας την περίοδο της πανδημίας!


Η γνωστή εταιρεία BEAT (πρώην TAXIBEAT) παρουσιαζόταν ως μια εταιρία καινοτομίας και ως πρότυπο αξιοποίησης της τεχνολογίας. Φυσικά η αξιοποίηση της τεχνολογίας της επέφερε τεράστια κέρδη όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Μάλιστα η κρατική τηλεόραση έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη επιχείρηση και για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή μέσω της εργασίας από το σπίτι.
Λίγες μέρες μετά και η συγκεκριμένη επιχείρηση, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 18 απολύσεις και για τους υπόλοιπους περίπου 330 εργαζόμενους στην Ελλάδα, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι περίπου οι μισοί συνάδελφοι θα μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής μειώνοντας έτσι κατά 50% περίπου τον μισθό τους και οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με «διορία» λίγων ωρών, με μειώσεις μισθών από 10% - 30%. Ταυτόχρονα αρνούνται την οποιαδήποτε συζήτηση με το σωματείο μας, που από την πρώτη στιγμή απαίτησε συνάντηση για να αποτραπεί αυτή η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση.

Οι συνάδελφοι στην BEAT δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Συσπειρώθηκαν, συζήτησαν, συγκρότησαν Σωματειακή Επιτροπή και προχωράνε σήμερα σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 3:00μ.μ. – 6:00μ.μ. με απόφαση του ΔΣ του συνδικάτου μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΒΕΑΤ απαιτούν:

1.      Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας
2.      Καμία νέα απόλυση
3.      Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
4.      Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
5.      Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΒΕΑΤ να συμμετέχουν μαζικά. Να βγάλουν τα laptop από την πρίζα 3 ώρες πριν την λήξη του ωραρίου, να στείλουν μήνυμα στην εργοδοσία και να παραμείνουν σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Να μην τσιμπήσουν στους διαχωρισμούς που βάζει η εργοδοσία σε λιγότερο ή περισσότερο «χρήσιμους» εργαζόμενους που διατρέχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο κίνδυνο. Ο τρόπος και ο χαρακτήρας των μέτρων δείχνει ότι αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που τους χαρίζει απλόχερα αυτή η κυβέρνηση, αλλά και τους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα.

Προκειμένου δηλαδή από καλύτερες θέσεις με χτυπημένους μισθούς και δικαιώματα να επιστρέψει με καλύτερους όρους σε ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Να σταματήσουμε τώρα αυτή την επίθεση αξιοποιώντας τη δύναμή μας, την οργάνωση μας στο συνδικάτο, μέσα από τη σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο να συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου αλλά και συνολικότερα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΕΑΤ.



Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ)
   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου