Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Και αυτοί τον (υπονομευτικό) χαβά τους...


Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονταν στο πόδι για την προετοιμασία της προχτεσινής μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, με τη στήριξη δεκάδων σωματείων και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ επέλεξε... ουσιαστικά «να σφυρίξει αδιάφορα»! 


Σε δελτίο Τύπου της τρεις μέρες πριν από την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά σε αυτήν, ενώ ανέφερε ότι είναι στη... «διακριτική ευχέρεια» των σωματείων να αποφασίσουν μορφές δράσης (... καλοσύνη της!). Είναι βέβαια η ίδια ηγεσία που σταθερά επιχειρεί πίσω από κάθε λογής σόου μακριά από τους εργαζόμενους να εκφυλίσει τον διαχρονικό αγώνα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενναία αύξηση στην κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία.

«Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ο υπονομευτικός ρόλος των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που συναποτελούν την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, που έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου μέσα στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας. 
Οι συνάδελφοι όμως τους γύρισαν την πλάτη, συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, από το νοσοκομείο της Δράμας μέχρι το ΠΑΓΝΗ και από το νοσοκομείο της Κέρκυρας μέχρι τα νοσοκομεία του Αιγαίου, ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα της ΟΕΝΓΕ και των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία. 

Σπάσαμε μαζί το φόβο και τη λογοκρισία που προσπαθούν να επιβάλλουν κυβέρνηση, διοικήσεις και μέσα ενημέρωσης. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου