Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, το πρωί της Δευτέρας στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις.
Συγκεκριμένα, για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:
«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις προσαρτήσεις και όλα όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, με παρεμβάσεις στη Βουλή, Ερωτήσεις στην Ευρωβουλή, με μαζικές δραστηριότητες και στήριξη του λαϊκού κινήματος για την προβολή των παλαιστινιακών αιτημάτων και φυσικά με την προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα από την Επιτροπή Φιλίας με τον Παλαιστινιακό Λαό που υπάρχει στην Ελληνική Βουλή. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε σταθερά».

Για τις κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ για το θάνατο του Αφροαμερικανού, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:
«Ιδιαίτερα σήμερα ενώνουμε τη φωνή όλου του ελληνικού λαού με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, του αμερικανικού κράτους.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τον ίδιο τον αμερικανικό λαό που κινητοποιείται αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματά του, για να μπορέσει να ανασάνει, για να έχει ανάσα ζωής».

Δηλώσεις έκανε και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι (Δείτε τη δήλωση ΕΔΩ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου