Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Αμερικανικό Προξενείο

Κινητοποίηση της ΚΝΕ στην Αθήνα, ενάντια στην βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.
«Καμία ανάσα στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό» αναγράφει το πανό της ΚΝΕ, ενώ ακούγονται συνθήματα όπως «πόλεμος, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «των καπιταλιστών η δημοκρατία, είναι για τον λαό καταστολή και βία».

Θεσσαλονίκη

Στο Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν νέοι και νέες της ΚΝΕ ενώνοντας τις φωνές τους με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Καταδίκασαν τα ρατσιστικά εγκλήματα τη νέα δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό φωνάζοντας δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” - Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ


 «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. 

Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζ. Φλόιντ, από αστυνομικό.

Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” - Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου