Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Εντοπίζεται στο Κανάλι Λάντβερ, το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ,

Εντοπίζεται, 1/6/1919, στο Κανάλι Λάντβερ, το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ,

Στις 15 Γενάρη 1919, γύρω στις 9 το βράδυ, μια ομάδα στρατιωτών συλλαμβάνει τους ηγέτες του νεοϊδρυμένου ΚΚ Γερμανίας, Ρόζα Λούξεμπουργκ καιΚαρλ Λίμπκνεχτ, στο τελευταίο παράνομο καταφύγιό τους, στην οδό Μανχάιμ 53, στα δυτικά του Βερολίνου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο επιτελείο του ιππικού της φρουράς και στη συνέχεια θα δολοφονηθούν από τους στρατιωτικούς με κτηνώδη τρόπο.


Οι δολοφόνοι θα παραδώσουν το πτώμα του Καρλ σ' ένα σταθμό πρώτων βοηθειών ως "πτώμα αγνώστου ανδρός", ενώ το πτώμα της Ρόζας θα το πετάξουν από τη γέφυρα της Λιχτενστάιν στο κανάλι Λάνβερχ.

Γεννιέται στις 5/3/1871.
Δραστηριοποιούμενη αρχικά μέσα από τις γραμμές του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και στη συνέχεια του Ανεξάρτητου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπήρξε συνιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Σπαρτακιστών από το οποίο αργότερα προέκυψε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας. Πολέμια του οπορτουνισμού, κύριος εκφραστής του οποίου ήταν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Καρλ Λίκμπνεχτ στην καταδίκη του γερμανικού ιμπεριαλισμού (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος) και την επαναστατική πάλη της εργατικής τάξης.
 
Υπήρξε από τους ηγέτες της Γερμανικής επανάστασης του 1918.

1 σχόλιο:

  1. Αργησαν να φτιάξουν Κ.Κ με αποτέλεσμα την κρίσιμη ώρα της Επανάστασης να βρεθούν στο ίδιο κόμμα με τους Οπορτουνιστές δολοφόνους τους. Αντίθετα ο ΛΕΝΙΝ έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων πολύ έγκαιρα με αποτέλεσμα όταν το καλοκαίρι του 1917 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έδωσε εντολή να τον δολοφονήσουν είχε τον μηχανισμό να κρυφτεί και να μπορέσουν να κάνουν την επανάσταση ανατρέποντας τους δολοφόνους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Μαθήματα πληρωμένα με πολύ αίμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου