Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα

«Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, και σε αυτήν την υπόθεση εμείς θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Αγιάσο Λέσβου στη  συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση την Κυριακή 23 Αυγούστου.


Στην ομιλία της, η βουλευτής πέρα από τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα που ανέπτυξε για την Οικονομία, την Υγεία και τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν το νησί της Λέσβου.

Για την Υγεία στη Λέσβο, σημείωσε: «Εκεί που τελειώνουν τα επικοινωνιακά τερτίπια αρχίζει η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να κρυφτεί η μεγάλη αλήθεια: Ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, μας βρίσκει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από το πρώτο. Όταν ήδη σήμερα, το νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τη χωρητικότητα της μονάδας COVID των 6 κρεβατιών, με τους νοσηλευόμενους να μεταφέρονται και στην παθολογική κλινική, άρχισαν ήδη να διασωληνώνονται ασθενείς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθεκτικότητα της ΜΕΘ, πώς αλήθεια θα αντιμετωπισθούν άλλες εξίσου επείγουσες ανάγκες ασθενών;

Το κρούσμα που εμφανίστηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό, επιβεβαιώνει δυστυχώς με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την ανησυχία που εξέφραζαν οι υγειονομικοί για ελλιπή μέσα προστασίας των εργαζομένων.

Η μαζική εμφάνιση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, κάνει πιο επιτακτική τη διεκδίκηση όσων όλο το προηγούμενο διάστημα τονίζει το ΚΚΕ, για λήψη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρων αποφασιστικής ενίσχυσης όλων των βαθμίδων του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας:
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας και όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία και όχι προσωρινά μπαλώματα με επικουρικούς και μετακινήσεις προσωπικού από τη μία δομή στην άλλη.
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, καμία απόλυση όσων σήμερα υπηρετούν.
- Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να γίνονται μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.
- Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα.
Προστασία της υγείας του λαού δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, παρά μόνο με ένα δημόσιο σύστημα υγείας επαρκές και θωρακισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, μόνιμα και όχι έκτακτα, ενόψει των συνθηκών της πανδημίας. Που να μπορεί να διαχειριστεί και την έκτακτη αυτή κατάσταση, και μάλιστα όχι σε βάρος των χρόνιων ή άλλων έκτακτων ασθενών, που σήμερα γι’ ακόμα μια φορά θα περάσουν σε "δεύτερη μοίρα"».

Αναφερόμενη στους αγροτοκτηνοτρόφους, σημείωσε ότι πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων του αγροτικού κινήματος επισημαίνοντας ότι «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της χώρας μας, προστέθηκαν οι αυξήσεις σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, αγροτικό ρεύμα, αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εργαλεία, κ.ά.), η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.λ.π. Αυξήσεις που εκτινάσσουν το κόστος παραγωγής, σε αντίθεση με τη συνεχή κατρακύλα των τιμών στα βασικά αγροτικά προϊόντα, οδηγώντας τους ολοταχώς σε επίπεδο φτωχοποίησης, εγκατάλειψης της παραγωγής, ξεκληρίσματος, ανοίγοντας ταυτόχρονα την όρεξη σε μεγαλοαγρότες εμπόρους για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής.

Μπροστά στο νέο κύκλο της οικονομικής κρίσης, μπροστά στη νέα ΚΑΠ που θα αρχίσει να υλοποιείται από τα επόμενα χρόνια, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι που σήμερα δίνουν μάχη για να μείνουν στο χωράφι τους, πρέπει να απαντήσουν με σύγκρουση απέναντι σε αυτή την πολιτική, με οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων του αγροτικού κινήματος, τα οποία πραγματικά μπορούν να δώσουν ανάσες επιβίωσης. Σε κοινή πορεία και δράση με τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Τώρα χρειάζεται όλοι μαζί να παλέψουμε για τα αυτονόητα για όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες. Και το να έχουν όλοι εισόδημα, να απαλλαγούν από χρέη για ρεύμα, νερό, από τις συσσωρευμένες οφειλές στο δημόσιο που γέννησε η φοροεπιδρομή όλων αυτών των χρόνων, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, είναι τα αυτονόητα για να επιβιώσουν όσοι έμειναν ξεκρέμαστοι. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ καταθέσαμε ξανά στη Βουλή πρόταση νόμου, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη, όπως και την κατάργηση των άδικων χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, ενόψει των μεγάλων αδιεξόδων που ήδη έχουν δημιουργηθεί από την εκδήλωση των συνεπειών του νέου και πιο σφοδρού γύρου της καπιταλιστικής κρίσης. Αφωνία έπεσε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα άλλα κόμματα, γι’ αυτές τις προτάσεις ανακούφισης. Βέβαια ίδια αφωνία έπεσε, ακόμα και στους βουλευτές του νησιού της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την οριστική επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μόνιμα και χωρίς την απαράδεκτη σύνδεσή του με το προσφυγικό».

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε πως «συνεκμετάλλευση σημαίνει παραχώρηση δικαιωμάτων, σημαίνει παζάρι και μοιρασιά χωρίς αρχές.

Το δίλημμα συνεκμετάλλευση-συμβιβασμός ή κλιμάκωση, πόλεμος είναι και χωρίς βάση και ψεύτικο!

Ουσιαστικά, είναι μέσο εκβιασμού του λαού μας!

Τελικά, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί η αστική πολιτική που είναι αδιέξοδη» 
(Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου