Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ, Ελλάδας και Τουρκίας...

Μία ακόμη ένδειξη για την πραγματική στάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και μια ακόμη έμπρακτη διάψευση των ισχυρισμών περί «απομονωμένης Τουρκίας», έρχεται από το γεγονός ότι πλοία του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις και με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό....


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει την πραγματοποίηση των ασκήσεων μέσα στην περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX, άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σήμερα το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ, υποβρύχιο Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F-16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό «USS WINSTON S. CHURCHILL», καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας, γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με πλοία τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ιταλίας, που πλέουν στην περιοχή. Η άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου