Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

«Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν Παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία»

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, από τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, την πρωτοβουλία αναπληρωτών, την Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας και φοιτητικούς συλλόγους στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη.


Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Δήμητρα Τραγάκη, Πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕΘ, τον Θανάση Κοκονά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωπο των αναπληρωτών που αποκλείστηκαν από τους πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω της προβληματικής διαδικασίας πληρωμής του παραβόλου, κατέθεσαν τα ψηφίσματα με τα αιτήματά τους στο Υπουργείο, με τον υπουργό, Θ. Καράογλου να πετά το μπαλάκι της ευθύνης, απαντώντας πως θα έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου έως το ύψος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου σε υπαίθριο χώρο, η πρωτοβουλία αναπληρωτών προχώρησε μετά την πορεία στη προγραμματισμένη σύσκεψή της για τα επόμενα βήματα του αγώνα των αναπληρωτών για την άμεση πρόσληψή τους.

Η πρωτοβουλία αποφάσισε τη συμμετοχή της στη σύσκεψη των των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που θα γίνει την Πέμπτη 27/8, στις 7.30 μ.μ., στο «Θεατράκι των εποχών» στη Νέα Παραλία για την προετοιμασία της παρέμβασής τους ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις αρχές του Σεπτέμβρη, στο φόρουμ της ΔΕΘ.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου