Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Άμεση παρέμβαση για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του Φ/Γ πλοίου «ANGELIC GLORY»

Αιχμάλωτοι της εφοπλιστικής ασυδοσίας συνεχίζουν να βρίσκονται για μήνες οι 23 ναυτεργάτες του Φ/Γ πλοίου «ANGELIC GLORY» της ναυτιλιακής εταιρείας Panthalassa  Maritime Corporation, που βρίσκεται στη ράδα του Χόνγκ – Κόνγκ.

Συγκεκριμένα σε επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα και την υπογράφουν μέλη του πληρώματος, γίνεται εκτενή αναφορά για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους και την άμεση
ανάγκη σε τροφοδοσία, για την οφειλή των
δεδουλευμένων αποδοχών από τον Ιούλιο και τον επαναπατρισμό τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του Φ/Γ πλοίου «ANGELIC GLORY» και την έγγραφη ενημέρωση μας.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ

 
Η επιστολή των ναυτεργατών

Δεν παρακαλάμε την εταιρεία μας για τα αυτονόητα (άμεση τροφοδότηση του πλοίου με τα απαραίτητα αγαθά τροφής – διαβίωσης, πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας και άμεσος επαναπατρισμός μας). Τα απαιτούμε!», μέσα από την οποία επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά οι τεράστιες ευθύνες των ναυτιλιακών εταιρειών και των ενώσεών τους, της κυβέρνησης, της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Με την παρούσα επιστολή απόγνωσης, μιας και είμαστε ξεχασμένοι από θεούς και ανθρώπους, θέλουμε να κοινωνήσουμε σε όλα τα ευήκοα ώτα την κατάσταση αιχμαλωσίας που βιώνουμε εν έτει 2020 σε πλοίο ελληνικής σημαίας 23 άνθρωποι, 23 ψυχές, 23 επαγγελματίες ναυτικοί, με οικογένειες να αγωνιούν για τους ανθρώπους τους, για την υγεία τους και για το πότε θα “αποφυλακιστούν”…. 

Αναδεικνύοντας τα δραματικά προβλήματα που ξεκίνησαν πολύ πριν από την πανδημία και εντάθηκαν κατά τη διάρκειά της.
Το πλοίο έχει χαλασμένο ανελκυστήρα εδώ και 1,5 χρόνο. Το πλοίο αποτελείται από 9 ορόφους. 

Για διάστημα 8 μηνών το πλοίο δεν έχει κλιματισμό και επισκευάστηκε με πατέντες, γι’ αυτό και υπολειτουργεί ακόμα και σήμερα. Οι τουαλέτες του πλοίου (κοινόχρηστες και ατομικές) είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζουν επισκευών. Το πλοίο έχει καταληφθεί από κάθε λογής έντομα όπως κατσαρίδες, μύγες, κοριούς κ.τ.λ. Η εταιρεία δεν μεριμνά για τον απεντομισμό του πλοίου. Τα στρώματα σε όλες τις καμπίνες χρήζουν αντικατάστασης. Πολλά πλυντήρια, στεγνωτήρια δεν δουλεύουν, αλλά και να δούλευαν δεν έχουμε εδώ και καιρό απορρυπαντικό για να πλύνουμε τα ρούχα μας. Γενικώς δεν υπάρχουν σαπούνια, καθαριστικά όλων των ειδών και αυτό εντείνει την απόγνωσή μας. Τα σκεύη, για παράδειγμα, τα πλένουμε με νερό (το οποίο κάποια στιγμή θα τελειώσει) το οποίο είναι κακής ποιότητας και επικίνδυνο για την υγεία του πληρώματος, λόγω μη λειτουργίας του sterilizer. Κατά καιρούς ξεμένουμε και από νερό, το οποίο μας έκανε να νιώθουμε υπάνθρωποι. Οι προμήθειες τροφίμων είναι μετριότατες σε ποιότητα και ελάχιστες σε ποσότητα, με αποτέλεσμα να τελειώνουν πολύ σύντομα και να “φυτοζωούμε” για το υπόλοιπο μεγάλο χρονικό διάστημα….

Η κατάσταση έχει πάει στο απροχώρητο, μέλη του πληρώματος έχουν ζητήσει τον επαναπατρισμό τους από το Μάη του 2020 για πολύ σοβαρούς λόγους (προβλήματα υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους, εξάντληση φαρμάκων που λαμβάνουν, σοβαρές οικογενειακές υποχρεώσεις, κλονισμός από τις άθλιες συνθήκες στο καράβι κ.ά.), ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι…

Το “κερασάκι”», είναι η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας από τον Ιούλιο και εντεύθεν. Μετά από επίμονες προσπάθειές μας προς τη διαχειρίστρια εταιρεία (PANTHALASSA MARITIME) για να μας προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των εν λόγω μισθών, μας ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται στο διηνεκές η καταβολή των μισθών μας, αλλά και οι μελλοντικοί που θα προκύψουν για όσον καιρό μας κρατάει ομήρους!.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου