Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Στάχτη έγινε η Μόρια

Τεράστιες οι ευθύνες κυβερνήσεων και ΕΕ


Κάηκε ολοσχερώς ο καταυλισμός Μόριας μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα. Σκηνές και κοντέινερς έγιναν στάχτη...



Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν εντός του καταυλισμού, ενώ οι μέχρι τώρα
πληροφορίες της Πυροσβεστικής δεν αναφέρουν τραυματίες ή θύματα.

Στα χωράφια βρίσκονται οι σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν καταλύματα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψή τους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες ελληνικών  κυβερνήσεων - Βρυξελλών που με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας  μετέτρεψαν  τη χώρα σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών και τα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ανθρώπων, ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως οι άθλιοι και απάνθρωποι καταυλισμοί είναι ωρολογιακές βόμβες, τόσο για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα.

Η Λέσβος, σύμφωνα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εστάλησαν από την Αθήνα τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος.

1 σχόλιο:

  1. Για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη Μόρια, μετά την ολοσχερή καταστροφή του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή τα 35 κρούσματα του κορονοϊού, μίλησε στο portal «902.gr» η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζεται.

    https://youtu.be/BO_tWYpAtBQ

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου