Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Εξυπηρετούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τους τρομονόμους

 Ο Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΡΩΣΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η κύρωση συμφωνιών για την καταπολέμηση εγκλήματος μεταξύ Ελλάδας με Ρωσία και Ισραήλ, καθώς και η συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για κοινό έλεγχο στη συνοριακή δίοδο Νυμφαίας - Μακάζα συζητούνται σήμερα στη Βουλή.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε ο βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, (Βίντεο) επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει και στηρίξει μέτρα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που βάζουν φραγμό στη διακίνηση ανθρώπων και ανθρωπίνων οργάνων, στην εκμετάλλευση της πορνείας. Επίσης, έχει τοποθετηθεί κατά των ναρκοκυκλωμάτων, την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, έχει καταδικάσει την εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών.

Το ΚΚΕ, συνέχισε ο Ν. Παπαναστάσης, έχει αναδείξει την ουσία αυτής της πλευράς της καπιταλιστικής ζούγκλας, δηλαδή ότι τα φαινόμενα της φτώχειας, της ανεργίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου όπλων, ναρκωτικών και καυσίμων, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της εμπορίας ανθρώπων και πορνείας είναι σύμφυτα φαινόμενα με τον καπιταλισμό. Πηγάζουν από τον ίδιο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής όπου κυρίαρχος νόμος είναι το κυνήγι του κέρδους για τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο. Όλα αυτά, πρόσθεσε, συνιστούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, που καλύπτονται μέσα από εμπλοκή κρατών, κυβερνήσεων, υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, κατήγγειλε την υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος που αναφέρει ως αιτίες του διασυνοριακού εγκλήματος και της διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών, τις σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής Χερσονήσου. Αυτές οι ανακατατάξεις που ενοχοποιούνται, είναι απόρροια των επεμβάσεων των «συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή με στόχο την ένταξη των χωρών της περιοχής στη σφαίρα επιρροής τους. Σε αυτή τη βία, επισήμανε, συμμετείχαν με πολύμορφους τρόπους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Επισημαίνοντας ότι οι δύο συμβάσεις με τη Ρωσία και το Ισραήλ δεν αντιμετωπίζουν την ουσία, αλλά την κρύβουν, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα τις καταψηφίσει. Ειδικότερα για τη συμφωνία με τη Ρωσία, επισήμανε πως προωθούνται αντιλαϊκά μέτρα κι έφερε ως παράδειγμα το άρθρο 2, όπου γίνεται λόγος για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων, με το οποίο ουσιαστικά νομιμοποιούνται οι τρομονόμοι, των οποίων η ερμηνεία και η εφαρμογή γίνεται λάστιχο, με στόχο την εργαλειοποίησή τους σε βάρος του λαϊκού κινήματος και αγωνιστών.

Όσον αφορά τη συμφωνία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, επισήμανε πως πρόκειται για μία συμφωνία που ξεπλένει απροκάλυπτα το δολοφονικό του ρόλο κατά του παλαιστινιακού λαού,  των λαών της περιοχής αλλά και του ίδιου του ισραηλινού λαού. Είναι μία συμφωνία που κινείται στο πλαίσιο της προωθούμενης αναβάθμισης των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με την εγκληματική μηχανή του ισραηλινού κράτους, που δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να σκοτώνει μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που παλεύουν για να έχουν πατρίδα.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε θα καταψηφίσει και την τρίτη συμφωνία με τη Βουλγαρία, καθώς είναι υποταγμένη στα αντιμεταναστευτικά και αντιτρομοκρατικά δόγματα της ΕΕ που στο παρελθόν αξιοποιήθηκαν για προληπτικούς πολέμους, για το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων και μετατρέπει τις χώρες σε κυνηγούς μεταναστών και προσφύγων αλλά και σε χώρους στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου