Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΚ Τουρκίας: Απονέμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί»

Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα βραβεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) με το βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί» (Mustafa Suphi Friendship Award).

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα SoL, το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δ. Κουτσούμπα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚ Τουρκίας.


Σε επιστολή της η Κεντρική Επιτροπή του TKP αναφέρει πως, ξεκινώντας από φέτος, θα απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί» σε συντρόφους και φίλους του Κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο Μουσταφά Σουφί, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ήταν ανάμεσα στους 15 κομμουνιστές που σφαγιάστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Γενάρη του 1921, προσπαθώντας να διαφύγουν από την αιματηρή επίθεση που είχε εξαπολύσει εκείνη την περίοδο η αστική τάξη της Τουρκίας και οι μηχανισμοί της με στόχο την εξολόθρευση του ΚΚΤ.

«Η Κεντρική Επιτροπή του TKP αποφάσισε φέτος να απονείμει το βραβείο στον αξιοσέβαστο σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για την συνεισφορά του στον αγώνα μας, στην βαθιά φιλία και επαναστατική αλληλεγγύη. Ελπίζουμε πως το βραβείο αυτό θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Κομμάτων μας και των λαών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.


 Εντυπωσιακό γιγαντοπανό για τα 100 χρόνια του ΤΚΡ στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης




1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη η τιμή που γίνεται στο κόμμα μας απο τους Τούρκους συντρόφους στο πρόσωπο του Γ.Γ. Αλλη μία απόδειξη στην διεθνιστική αλληλεγγύη στο Δ.Κ.Κ απο το κόμμα μας. Η Προσφορά μας μετά το 1991... είναι πολύτιμη. Βάδιζε και βαδίζει μαζί με την αποκατάσταση των επαναστατικών μας χαρακτηριστικών. Συνολικά αξίζει απο όλους μας μεγάλη τιμή σε ολόκληρη την ηγεσία με επικεφαλής την ΑΛΕΚΑ που παρέλαβε το ΚΚΕ απο τον ΑΘΛΙΟ ..ΦΑΡΑΚΟ... ΤΟ 1991... ακολουθώντας αυτή την εκπληκτική διαδρομή που τον Φλεβάρη κλείνει 30 χρόνια. Απίστευτη πορεία που αν μου το έλεγε κάποιος πριν 30 χρόνια πως θα φτάσουμε εδώ σήμερα θα τον έλεγα τρελό.... Το ΚΚΕ αναγεννήθηκε απο τις στάχτες του όπως έλεγε ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που του χρωστάμε τα πάντα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου