Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

29η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

 


Οι πρόσφατες επικίνδυνες εξελίξεις με τις νέες παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, και ειδικά το νέο αμερικάνικο σχέδιο, διατηρούν και θωρακίζουν την ισραηλινή κατοχή, παραχωρούν την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, προχωρούν στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, διατηρούν τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.

Τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας καταδικάζουμε την πολιτική του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, που με τη στήριξη που λαμβάνει από τις λυκοσυμμαχίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέχει και καταπατεί τα παλαιστινιακά εδάφη, σκορπώντας τον θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διεκδικούμε:

·         Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

·         Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

·         Την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

·         Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ζήτω ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού!

Π.Α.ΜΕ

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/texni-politismos/2539-to-aima-pou-egine-nero-ginetai-kai-melani Αλλα λόγια να ...αγαπιόμαστε... επιστημονικός αντικομουνισμός και το καίριο ερώτημα αναπάντητο... Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... Δεν βγάζουνε άχνα. Ευτυχώς οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε στο 1ο Δοκίμιο ιστορίας 1918 1949 του 2018. Οι Μανιαδάκηδες αβάντα στον Καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου