Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου


Έφυγε από τη ζωή η σπουδαίας ηθοποιός Εύας Κοταμανίδου, σε ηλικία 84 ετών.

 Από μικρή ηλικία φανερώθηκε η αγάπη της για το θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις και σκετσάκια στο σχολείο της. «Αυτό το μεράκι δεν έφευγε...», ανέφερε η ίδια πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξή της στο «NGradio». Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές της στο Γαλλικό Ινστιτούτο και ενώ δούλευε στον ΟΤΕ φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

 Στη μακρά πορεία της στο θέατρο συνεργάστηκε και με άλλους σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως την Άννα Συνοδινού, τον Δημήτρη Μυράτ, τον Λεωνίδα Τριβιζά, τον Κώστα Καζάκο. Πρωταγωνίστησε ακόμα στο ΚΘΒΕ και σε διάφορα ΔΗΠΕΘΕ.

H Εύα (Ευαγγελία) Κοταμανίδου, γεννήθηκε το 1936 στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Έγινε γνωστή από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως Ο Θίασος, Μεγαλέξαντρος, Τοπίο στην ομίχλη και Το βλέμμα του Οδυσσέα

Επίσης, έχει πολλές εμφανίσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Στις εκλογές του Ιούνη και του Νοέμβρη του 1989 εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με τον Συνασπισμό.

Στις εκλογές του Μάη και του Ιουνη 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

 

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΚΕ αποχαιρετά την εξαίρετη ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου, που έφυγε σήμερα τα χαράματα από τη ζωή. Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεμένο με τη "βαριά" κληρονομιά των σκηνοθεσιών του Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

    Σπουδαίο ήταν το πέρασμά της και από την τηλεόραση και ιδιαίτερα από τον κινηματογράφο, όπου ξεχώρισε με τις έξοχες ερμηνείες της σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η παρουσία της ήταν αισθητή ακόμη στο συνδικαλιστικό κίνημα των ηθοποιών και τον πολιτικό στίβο.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

    Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου