Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κάλεσμα στις παρατάξεις του ΕΚΘ για άμεση συνεδρίαση του ΔΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΚΘ

Συν/φοι συν/φισες.

Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Ετοιμάζουν νέα βρώμικη και ύπουλη επίθεση απέναντι στα πιο θεμελιώδη εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, απέναντι στις πιο εμβληματικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, κατακτήσεις ενός αιώνα θυσιών.

Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Η εργατική τάξη βράζει. Από παντού έρχεται η απόρριψη της κατάργησης του 8ωρου. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να δέχεται ή να αντέχει περισσότερες και μάλιστα απλήρωτες ώρες δουλειάς. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη τα συνδικάτα τους. 

Δεν υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων, - συνδικαλιστής που να μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, ότι θεό και να πιστεύει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης στην οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αποφασίσει ενάντια στην απαίτηση των εργαζομένων να μη περάσει αυτό το έκτρωμα. 

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποφασίσει το πισωγύρισμα στον εργασιακό μεσαίωνα.

Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα μπορούν και έχουν την υποχρέωση να δώσουν ένα και ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. «Μη τολμήσετε», «Μη κάνετε τον κόπο ούτε μελάνι να ξοδέψετε», «μη προκαλείτε την οργή μας».

Καλούμε τις παρατάξεις στο ΕΚΘ άμεσα σε συνεδρίαση του ΔΣ (Δευτέρα 9/11) για αποφάσεις ενημέρωσης, προετοιμασίας και οργάνωσης της απάντησης των συνδικάτων απέναντι στην σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επιδρομή με στόχο την συντριβή τους.

Καλούμε σε ΔΣ με παρουσία μόνο των επικεφαλής των παρατάξεων και του προεδρείου του ΕΚΘ και με δικτυακή σύνδεση των υπόλοιπων μελών του  για αποφυγή συγχρωτισμού. 

Τα τεχνικά ζητήματα είναι λυμένα, μένει να προσδιοριστεί η ημερομηνία και η ώρα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου