Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με αισιοδοξία


«Η επιτυχία της μεγάλης απεργιακής μάχης που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν δεδομένη. Για αυτόν το λόγο και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεκάδες χώροι δουλειάς νέκρωσαν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «με την χθεσινή μας απεργία, εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έδωσαν για ακόμα μια φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεμπερδέψουν με τα δικαιώματά μας, να βάλουν ταφόπλακα στις ανάγκες μας, στην υγεία μας». (video ).

Συγκεκριμένα τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου και Τύπου - Χάρτου, στην ανακοίνωσή τους για την χθεσινή απεργία, υπογραμμίζουν, «οι υγειονομικοί έξω από τα νοσοκομεία, οι εργάτες στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες, στο Εμπόριο, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό που ζουν με επιδόματα από τα δικά τους λεφτά, για άλλη μια φορά δείξαμε πως κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Πως ξέρουμε να τηρούμε πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Πως δεν θα δεχτούμε το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων».

Για ακόμα μια φορά, τονίζουν, «η εργατική τάξη έδειξε πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ξέρει να αγωνίζεται για τα δίκια της, για τα δικαιώματά της. Απέδειξε πόσο δίκιο έχει η κυβέρνηση που τρέχει να προλάβει με νομοσχέδια, καταστολή, ΜΑΤ και αυταρχισμό να φιμώσει το εργατικό κίνημα, για να εξασφαλίσει τα κέρδη των εργοδοτών».

Γιατί και σήμερα, προσθέτουν, «φάνηκε πως μας φοβούνται. Τρέμουν την οργανωμένη μας αντίδραση, τη μαζική μας συμμετοχή στους αγώνες για υγεία, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια. Για αυτό και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του εκπρόσωπου Τύπου της κυβέρνησης, βγήκε από νωρίς στα κεραμίδια για να πείσει πως η απεργία δεν έγινε ποτέ και πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει».

«Η απεργιακή μάχη που δώσαμε με επιτυχία είναι μια ακόμα νίκη στη μεγάλη μάχη για να διεκδικήσει ο λαός ζωή με εξασφαλισμένη την υγεία του, τη δουλειά του, τα δικαιώματά του. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με αισιοδοξία για να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος έξω από τον αγώνα. Βάζουμε lockdown στην πολιτική τους!», καταλήγει η ανακοίνωση των Σωματείων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου