Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Με ελλείψεις μπαίνει ο Δεκέμβρης

 

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών έρχονται να προστεθούν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις σημερινές συνθήκες, δίνοντας αγώνα για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τεράστιες δυσκολίες. Λίγο πριν μπει ο Δεκέμβρης, παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικούς ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα!

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα Χημείας, όπως καταγγέλλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που από τις 26 Οκτώβρη είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι γονείς κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση των μαθητών της Γ' Λυκείου και αδιαφορία των υπευθύνων, τους οποίους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο μεταξύ, κενή παραμένει η θέση καθηγητή Κοινωνιολογίας ελληνικού σχολείου στο Βούπερταλ της Γερμανίας, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μαθητές της Γ' Λυκείου, εκφράζοντας την αγωνία τους μπροστά και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οπως αναφέρουν, οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες κατευθύνσεις του σχολείου αλλά και σε σύγκριση με τους μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης των υπόλοιπων σχολείων της ομογένειας, υπολείπονται έξι ώρες τη βδομάδα στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους για τρεις ολόκληρους μήνες. Παραθέτουν επίσης ότι αντίστοιχο ζήτημα είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, με κενό σε καθηγητή πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος, το οποίο καλύφθηκε τελικά τον Φλεβάρη, με αποτέλεσμα η ύλη που έπρεπε να ολοκληρωθεί να μείνει στη μέση. «Ελπίζουμε να μην υποστούμε για άλλη μια φορά τόσο άδικη και άνιση μεταχείριση», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι μαθητές.

2 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ergatika/2540-tropologia-vomva-gia-tin-asfaleia-ton-ploion Το Τσιράκει των εφοπλιστών τάχα μου διαφωνεί. Παρέα και οι Μανιαδάκηδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/243854/omologia-hrysohoidi Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός ασφαλείας τα είπε όλα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου