Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομική βία, διαβλητές διαδικασίες και συνθήκες συνωστισμού σε βάρος των συλληφθέντων φοιτητών


Την αστυνομική βία κατά των συλληφθέντων φοιτητών, η οποία «συνοδεύτηκε από μια διαβλητότατη διαδικασία» κατήγγειλε, μιλώντας στον «904 αριστερά στα fm» η Μίνα Αγγελοπούλου,  συνήγορος υπεράσπισης τους και μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

«Οι δυο τραυματισμένοι φοιτητές», σημείωσε, «ζητούσαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και η αστυνομία δεν τους έδωσε ποτέ αυτή την δυνατότητα, ενώ με δυσκολία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να γίνουν εξετάσεις». «Στο ακροατηρίο του δικαστηρίου σήμερα είχαμε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, με κολάρα και με χέρια δεμένα, με σημάδια από χειροπέδες, στοιβαγμένοι σε μια αίθουσα δικαστηρίου με απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού», όπως είπε.

«Φαίνεται ότι οι ακαδημαϊκές ελευθερίες ενοχλούν, ότι οι φοιτητές που παλεύουν για ανοιχτές σχολές για το δικαίωμα τους στη μόρφωση ενοχλούν τους σχεδιασμούς τους για την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου. Είναι μια εστία αντίστασης τα Πανεπιστήμια και γι' αυτό τα θέλουν κλειστά», σημείωσε.

«Τα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών», πρόσθεσε, «μας απασχολούν και σαν κλάδο γι' αυτό και με κάθε τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Ο δικηγόρος πρέπει να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και ως υπερασπιστή των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λ. Σ, Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε:

“Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων.

 Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις”

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ Απάντηση στην κατάπτυστη ανακοίνωση του πρύτανη που δικαιολογεί την άγρια καταστολή

 

1 σχόλιο:

  1. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παράσταση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στην Σύγκλητο του ΑΠΘ
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/251780/parastasi-diamartyrias-aytin-tin-ora-stin-sygklito-toy-apth

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου