Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ και ΕΕ σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου


ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σημειώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Militaire.gr» και στον δημοσιογράφο Π. Καρβουνόπουλο.

Για τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης σημειώνει και μια άλλη παράμετρο, υπογραμμίζοντας πως αυτός που συζητά, πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός και τι εκπροσωπεί. Όταν εκπροσωπεί κυρίαρχα στις διαπραγματεύσεις και έχει βάλει ως στόχο να υπηρετεί ενεργειακούς ομίλους, μονοπωλιακούς ομίλους, ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα, για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό συμβαίνει και εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και εκ μέρους οπωσδήποτε της τουρκικής πλευράς, τότε πάντα αυτά θα βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων των λαών και του ελληνικού λαού και του τουρκικού λαού.

Για το δίλημμα «ή πολεμάμε ή συζητάμε» σημειώνει πως «είναι ψεύτικο» και πως επισείει τον μπαμπούλα του πολέμου, ότι θα σκοτωθούν άνθρωποι, ώστε ο κόσμος να πει «τελοσπάντων, αφού είναι να μη χυθεί αίμα ας πάει και το παλιάμπελο που δεν είναι όμως παλιάμπελο”» και προσθέτει πως «δεν είναι παλιάμπελα τα κατοικημένα ελληνικά νησιά, τα ακατοίκητα νησιά που βρίσκονται στις “γκρίζες ζώνες” της Τουρκίας και στη στρατηγική της γαλάζιας πατρίδας, της τουρκικής αστικής τάξης».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταρρίπτει τους μύθους περί απομονωμένης Τουρκίας και μιλά για την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Για την πανδημία, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση την αξιοποιεί για να περάσει κατασταλτικά μέτρα, να περάσει αυταρχικά μέτρα και ότι είναι αδιανόητο να έχεις lockdown γενικό ακόμα και στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και να περνάς σωρηδόν κάθε μέρα νομοσχέδια αντιδραστικά, αντιλαϊκά χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλλονται αναφέρει ότι  ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο, που ποτέ δεν έφτασε, ή ότι θα γίνει η πραγματική κάθαρση.

 

11 σχόλια:

  1. Δωρεάν διαλεκτικό φροντιστήριο από τον Γραμματέα.

    Διεθνή-Ελληνοτουρικά-ένοπλες δυνάμεις, οικονομία, υγεία-πανδημία, σκάνδαλα, εκλογές και για το τέλος, κατεδάφιση της θεωρίας των δύο άκρων.

    Μια δυνατή και συμπυκνωμένη σύνοψη για φρεσκάρισμα (ή για ξελαμπικάρισμα.

    Ξεκάθαρα, απλά και κατανοητά.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τις γνωστες και σχετικα μεγαλες αμυντικες σελιδες, τελικα μονο ο Καρβουνοπουλος (για οποιο λογο?) βγαζει Κομμουνιστη απευθειας σε συνεντευξη, οι υπολοιποι του χωρου οτι κειμενο τους στειλει η πρεσβεια των ηπα και η LM.

    MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MiG-23, για μένα, αυτό που πρέπει να δούμε, δεν ειναι γιατί τον κάλεσε, αλλά αν τα είπε καλά ο σ. Γραμματέας;

      Θέλω σε αυτό την άποψη σου

      Κικη Μ

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και τα είπε καλά μιλώντας για την Πατρίδα της εργατικής τάξης και του λαού που δεν συναντιέται πουθενά με την πατρίδα των Καπιταλιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Εγώ την άποψη μου την εγραψα ποιο πάνω

      Δωρεάν διαλεκτικό φροντιστήριο από τον Γραμματέα.

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    4. Οπως ακριβώς το λες. Εγω είπα μόνο για το συγκεκριμένο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Εγώ θέλω απάντηση από τον MiG-23
      ...αλλά μάλλον τσάμπα περιμένω

      Νομίζω πως προβοκατόρικα το έγραψε

      Κική Μ

      Διαγραφή
    6. @Κική Μ

      Πρωτα απο ολα δεν ειμαστε 24 ωρες το 24ωρο απο πανω απο το blog για να απαντησουμε, μην βιαζεσαι τοσο πολυ...
      περναω κατα διαστηματα μεσα στην μερα, πολλες φορες η και αλλες μερες αρκετα αραια, αναλογα τι εχω να κανω μεσα στην μερα, μπαινω μονο απο υπολογιστη μονο οταν ειμαι σπιτι, και οχι απο κινητο ταμπλετ κλπ... επισης οι απαντησεις δεν δημοσιευονται μολις τις γραψουμε αφου και το διαχειριστης φανταζομαι δεν ειναι απικο ανα πασα στιγμη... οποτε...

      παντως με nickname МиГ-23 (Mikoyan-Gurevich MiG-23) τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν πιστευω πως σωστα και οπως επρεπε μιλησε ο Δ. Κουτσουμπας?...ποντοπορος ναυτεργατης ειμαι, οχι μπιζνεσμαν...
      γιαυτο και δεν χρειαζεται να σχολιασω τον ΓΓ... απλα το θεωρησα σημαντικο οτι καποιος απο αυτον τον χωρο της αμυνας του παιρνει μια συντευξη και μαλιστα 45 λεπτα, οταν οι αλλοι του χωρου μαλλον τον οποιο ΓΓ του ΚΚΕ τον εχουν αποκλεισμενο.

      φιλικα παντα

      MiG-23

      Διαγραφή
    7. Ζητάω συγνώμη, αλλά πολλοί μπαίνουν γράφουν την προβοκάτσια τους και δεν εξαφανίζονται

      Κική Μ

      Διαγραφή
  3. @Κική Μ

    Δεν πειραζει, νασαι καλα, γινονται αυτα στο γραπτο ιντερνετικο λογο, παμε παρακατω, την καλημερα μου.


    MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια "γίνονται" όταν θες να γίνει "επαναστάτης του πληκτρολογίου" και δεν ξέρεις σε ποιον απαντάς Ναι γίνονται

      Κική Μ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου