Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Με μηχανοκίνητη πορεία απαίτησαν μέτρα προστασίας της ζωής τους


Μαχητική απάντηση στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης, που καταγράφτηκε και τις ημέρες της χιονόπτωσης και έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο εργαζομένων, έδωσε σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Διανομέων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε το πρωί από την Καμάρα.

Απαίτησαν σταθερό εργάσιμο χρόνο, χωρίς πιέσεις και «αξιολογήσεις». Βαρέα και ανθυγιεινά. Εξοπλισμό, μηχανάκια, έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας. Περιορισμένη ακτίνα κίνησης. Κανένας διανομέας στους δρόμους με ακραία καιρικά φαινόμενα και να μη χάνει το μεροκάματο. 

Η μηχανοκίνητη πορεία ενώθηκε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια. «Οι διανομείς που κάθε μέρα παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους για το μεροκάματο του τρόμου έχουν έναν λόγο παραπάνω να παλεύουν μαζί σας για νοσοκομεία ανθρώπινα με γιατρούς, νοσηλευτές, με υποδομές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.

Υγειονομικοί και διανομείς στη συνέχεια ενώθηκαν με τη μεγάλη πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων και κατευθύνθηκαν προς τα Δικαστήρια, απαιτώντας την απελευθέρωση των 31 φοιτητών, καταγγέλλοντας την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

 

1 σχόλιο:

  1. ....Θα άξιζε, ίσως, να σκεφτούν ότι το κράτος, κάθε κράτος, σε κάθε κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δεν είναι ουδέτερο. Εχει ιεραρχήσεις, έχει προτεραιότητες, έχει προσανατολισμό που καθορίζονται από τον κάτοχο της εξουσίας. Και ο κάτοχος της εξουσίας, από την εποχή της πόλης-κράτους της αρχαιότητας μέχρι σήμερα και σε κάθε κοινωνία ταξικής ανισότητας, είναι αυτός που κατέχει την οικονομική εξουσία. Και φροντίζει, με διαχειριστή κόμματα και πολιτικές παρατάξεις, να θέτει την πολιτική του εξουσία (το κράτος) στην υπεράσπιση, εξυπηρέτηση και αναπαραγωγή αυτής ακριβώς της οικονομικής του εξουσίας.https://www.imerodromos.gr/to-kratos-eimaste-oloi-alitheia/..... Πολύ σωστά. Ο Κάτοχος της εξουσίας είναι αυτός που έχει στην ιδιοκτησία του τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και το κράτος δεν είναι ουδέτερο είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Αρα κοινωνική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς μεταβατικές Μπούρδες και σταδιακές παπάτζες. Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε με Αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου