Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Με το αζημίωτο οι υπηρεσίες των ιδιωτικών κλινικών αντί για επίταξη


ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΛΗΤΩ

Θα νοσηλεύουν covid ασθενείς

Την ώρα που σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής εκτυλίσσονται εφιαλτικές στιγμές, με το ΕΚΑΒ να κάνει εκατοντάδες εισαγωγές, τα κρεβάτια να γεμίζουν με το που αδειάζουν, ράντζα να απλώνονται παντού, τα non Covid νοσοκομεία να φρακάρουν με το «καλημέρα», τους εργαζόμενους - που είναι στα όρια της εξουθένωσης - να δίνουν αγώνα δρόμου για διακομιδές από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και τους χρόνιους ασθενείς να φτάνουν στα επείγοντα παραμελημένοι και επιβαρυμένοι, η κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους κλινικάρχες.

Την ένταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στο σχέδιο του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι «το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας» και «η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

Και ενώ οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας είναι τα αναγκαία απείγοντα μέτρα για να σωθούν ζωές σ' αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες, η κυβέρνηση «κωφεύει» απέναντι στα αιτήματα υγειονομικών και σωματείων και με παρακάλια και «εκκλήσεις» καλεί τους κλινικάρχες να δηλώσουν «τον αριθμό κλινών που μπορούν να διαθέσουν».

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, «μας ρώτησαν πόσες απλές κλίνες αλλά και κλίνες ΜΕΘ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε για non Covid περιστατικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αδειάσει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Ωστόσο δεν πρόκειται για επίταξη. Θα πληρωνόμαστε κανονικότατα. Το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να μας δίνει το ποσό των 34 ευρώ ημερησίως για κάθε ασθενή που θα μεταφερθεί σε εμάς».

«Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, εννοώντας προφανώς τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση και προβλέπουν διπλάσια αποζημίωση για καθεμιά από «τις 217 διαθέσιμες κλίνες στα ιδιωτικά για non Covid».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου