Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ


Κάτω από την αντίδραση φοιτητών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και πολλών καθηγητών του Πανεπιστημίου αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει το ΑΠΘ.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς καταγγέλλουν την νέα επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής και καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Yπενθυμίζουμε πως δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν νωρίτερα την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ και άλλες εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκλεγμένοι συνδικαλιστές με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια

Επίσης, το «παρών» στο ΑΠΘ έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Δελής, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Επιχειρήθηκε απόψε μια νέα απόπειρα εισβολής της αστυνομίας στο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Η αντίδραση των εργαζομένων, των φοιτητών, των καθηγητών, πολλών καθηγητών του πανεπιστημίου, ήταν άμεση και τελικά από ότι φαίνεται αποτράπηκε αυτή η εισβολή.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν θεωρούμε ότι θα παρατήσει εύκολα και θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να επιβάλει "τον νόμο και την τάξη" έτσι όπως αυτή τα εννοεί στο πανεπιστήμιο και να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος είναι απαράδεκτος από κάθε άποψη. Ένας νόμος ο οποίος αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο το αγαθό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Όπως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να υλοποιεί την αντιλαϊκή της πολιτική σε όλα τα επίπεδα, στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Αυτή η πολιτική συνοδεύεται βέβαια και με την καταστολή της οποίας οι δόσεις διαρκώς αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο λαός δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανωμένα, μέσα από το κίνημά του, μέσα από τους φορείς του, μέσα κυρίως από την κοινωνική του συμμαχία, η οποία πρέπει να βαθύνει και να πλατύνει ακόμα περισσότερο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτή την προσπάθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ και να ανοίξει επιτέλους το δρόμο για τη ζωή που αξίζει ο ίδιος και τα παιδιά του».

Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

ΠΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ!

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2629-neo-esy-me-pio-deksio-syriza-den-ginetai Κακιά η ΝΔ κακός και ο σύριζα για το ξεκάρφωμα. Και μας σερβίρει την λύση.... Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Κίνα Ιραν κ.α που εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους Εφοπλιστές που τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε μαζί και Εθνικιστές φασίστες. Και αυτή την οπορτουνιστική παπάτζα την σερβίρουν δήθεν πως συμφέρει τον λαό για να μπορέσουν να φτιάξουν το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα που θα κάνει αβάντα σε σύριζα ΠΑΣΟΚ για να ξεπλύνουν τον καπιταλισμό. Θα βρούνε Κομμουνιστές και ταξικές δυνάμεις απέναντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου