Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η κυβέρνηση εκτός από την άγρια καταστολή καταφεύγει και στον χαφιεδισμό


Επιχειρώντας να δικαιολογήσει το νέο κρίκο στην αλυσίδα κλιμάκωσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό - λαό», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε λόγο, χτες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για «εικόνες που μας ενόχλησαν όλους» και για «περιστατικά που διερευνώνται» με τις γνωστές ΕΔΕ, φροντίζοντας επίσης να υπογραμμίσει ότι εκτός των 11 συλλήψεων «υπήρξαν και δύο τραυματίες αστυνομικοί».

Επέμεινε ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης «για να ελέγξουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού». Ταυτόχρονα, επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, ο οποίος (αξιοποιώντας «non paper» που - κατά πληροφορίες - μοίρασε το κυβερνών κόμμα στα στελέχη του από την Κυριακή, με σκοπό να είναι εξοπλισμένοι με «επιχειρήματα» για τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις) βγήκε χτες σε τηλεοπτικό σταθμό και ζηλεύοντας τη ...«δόξα» Μπογδάνου, έδωσε στον «αέρα» τα στοιχεία ενός από τα θύματα της αστυνομικής βίας, προσθέτοντας ότι ανήκει σε συγκεκριμένη οργάνωση και μετείχε «σε διαμαρτυρία υπέρ του Δ. Κουφοντίνα», βασικά επιβεβαιώνοντας ότι λειτουργεί ένας γιγαντιαίος μηχανισμός χαφιεδισμού, και περίπου δικαιολογώντας τα πάνδεινα που τράβηξε ο συλληφθείς στα χέρια των αστυνομικών.

Η Πελώνη είπε επ' αυτού ότι «υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και σε κάθε περίπτωση πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το βίντεο του ξυλοδαρμού, «το βίντεο στα social media δεν δόθηκε από την κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Ολοι όσοι το αναπαρήγαγαν θα πρέπει να αναρωτηθούν από πού προήλθε», είπε, θέλοντας να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον λεκέ του χαφιέ.

Παραπέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να καταδικάσει ακόμα και τα μη προβλεπόμενα υπηρεσιακώς μεταλλικά πτυσσόμενα γκλομπ που καταγράφηκαν να χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, χτυπώντας με μανία τα θύματά τους, δηλώνοντας η ίδια άγνοια για τον οπλισμό αυτό.

Δεν έχασε, βέβαια, ευκαιρία να στήσει πάνω στην υπόθεση άλλη μια κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον «να συστήσει ο ίδιος με το λόγο του την τήρηση των μέτρων».

Θράσος δημόσιας τάξης

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ καλλιεργεί κλίμα αστυνομοκρατίας και ανεξέλεγκτης βίας, χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα για το περιστατικό ξυλοδαρμού πολιτών στη Ν. Σμύρνη. «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε, προκλητικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν προχτές στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την κυβερνητική πολιτική της έντασης της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Τη στιγμή που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός του λαού, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως «έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχτεί κατ' επανάληψη καταγγελίες, και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.

Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε (σ.σ. βέβαια οι σχετικές διατάξεις δεν φαίνεται να ...πτοούν την αστυνομική ράβδο που πέφτει στις ράχες των εργαζομένων). Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών».

Ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή για να καλύψει την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Επιχειρεί να κρύψει ότι ο αυταρχισμός και η άγρια καταστολή πάνε χέρι χέρι με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, πρακτική που βέβαια ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Αλλωστε, δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τις άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ που έστελνε ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν με χημικά συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς κ.λπ.

Για «πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης συνεχώς παραβιάζουν», κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα προς τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ζητούν την παραίτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «βία πρωτοφανούς αγριότητας» και προσθέτει: «Οσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες»!

* Το Βίντεο είναι παραγωγή της Ελληνοφρένειας

5 σχόλια:

  1. Αντιπαλεύουμε την κρατική βία και καταστολή την φασιστικοποίηση του κράτους χωρίς να αφήνουμε χώρο στην ...πασοκάρα... με ότι όνομα και να εμφανίζεται να ξεπλυθεία απο τα 4.5 χρόνια διακυβέρνησης που έκανε ακριβώς τα ίδια. Αντίπαλος δεν είναι μία αστική κυβέρνηση μόνο. Αντίπαλος είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και το πολιτικό τους προσωπικό Οπορτουνιστές Σοσιαλδημοκράτες Φασίστες Νεοφιλελεύθεροι. Είναι το αποκρουστικό δολοφονικό πρόσωπο του καπιταλισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και να μην ξεχναμε ....να λεμε ενα ευχαριστω στον Συριζα που διελυσε τα ΜΑΤ και εστειλε αυτους τους τραμπουκους στο σπιτι τους ....

    ΤΙ ;;;

    ΟΧΙ ;;;

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ σωστά.... Στο άγαλμα Τρούμαν που χτύπησαν με τον σύριζα δεν πιάνετε... Εχουν το θράσος και μιλάνε οι ΑΛΗΤΕΣ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. ....Πρόκειται για την κλασική μέθοδο συγκέντρωσης και αξιοποίησης πληροφοριών που συναντάμε στους Ατομικούς Φακέλους Πολιτικών και Κοινωνικών Φρονημάτων που έφτιαχνε η Ασφάλεια από το 1937 έως και το 1981. Γνωρίζω αυτή τη μέθοδο από την μακροχρόνια έρευνα που έχω κάνει εγώ και οι συνεργάτες μου σε αυτούς τους φακέλους.

    Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία πως ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης αναβίωσαν το φακέλωμα των πολιτών. Κι είναι απολύτως βέβαιο πως δεν φακελώνονται μόνο πολίτες αλλά και οργανώσεις. Όπως γινόταν και παλιά.

    Ο Κυρανάκης αποκάλυψε όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στο λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και τις δημοκρατικές οργανώσεις καθώς, με πλήρη τεκμηρίωση, αποκάλυψε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν.

    Μην τα βάζετε με τον Κυρανάκη. Αυτός μέσα στη βλακεία του καλό έκανε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κράτος Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη........ Ο ..Ιστορικός... της Αυγής των ...συντακτών έτρεξε να ξεπλύνει τον Καπιταλισμό και την ...πασοκάρα..... Φακέλους η ασφάλεια είχε μέχρι το 1981... μας ενημερώνει.... Μη καρφώνεσαι τόσο φανερά υπέρ των ..παπατζήδων... πιό διακριτικά σε παίρνουν χαμπάρι και άλλοι. Συγκρατήσου. Το καπιταλιστικό κράτους διατηρεί τέτοιους φακέλους απο το 1830 μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει μέχρι ο λαός να ανατρέψει τον καπιταλισμό με την Κοινωνική συμμαχία. Δεν τσιμπάμε... https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/epikairotita/2630-ston-kyranaki-ofeiloume-ena-megalo-efxaristo ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα στη μεγάλη και μαχητική πορεία που πραγματοποιείται στην Νέα Σμύρνη από σωματεία και φορείς. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που ασκήθηκε πρόσφατα ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης.

    «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία. Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» αναγράφει το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

    Προηγήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι των οικοδόμων, των γυναικών και των μαθητών.

    https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/253206/i-tromokratia-den-tha-perasei-ton-ergaton-i-pali-tha-tin-spasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου