Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ξεμένουν από κρεβάτια και ΜΕΘ τα Νοσοκομεία της Αττικής


Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια για τους ασθενείς με κορονοϊό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», σε ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι το σύστημα Υγείας έχει γονατίσει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα, μέρα εφημερίας του νοσοκομείου, έγιναν 58 εισαγωγές περιστατικών covid, με αποτέλεσμα να βγει από την εφημερία χωρίς να υπάρχει κανένα κρεβάτι διαθέσιμο στις κλινικές covid του νοσοκομείου.

Σε λίγες ώρες η πληρότητα έφτασε το 100%, καθώς τα 130 κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό γέμισαν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν ράντζα ή τα περιστατικά covid θα διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία όπως π.χ. ο «Ευαγγελισμός» που ήδη «στενάζει».

Στον «Ευαγγελισμό», πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφημερία στις 14.30 της Τρίτης ξεκίνησε με καλυμμένα τα 160 κρεβάτια Covid από τα 200 συνολικά (πριν από την έναρξη της εφημερίας). Επίσης, από τις 57 συνολικά κλίνες ΜΕΘ Covid, οι 51 είναι ήδη κατειλημμένες. 

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο η πληρότητα στα κρεβάτια ΜΕΘ είναι 100% (γεμάτα και τα 17 κρεβάτια), ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 10 ασθενείς παραπάνω. Το σύστημα παροχής οξυγόνου έχει φτάσει στα όρια του, καθώς μπορεί να δώσει συγκεκριμένες ποσότητες τις οποίες έχει υπερβεί. Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων απευθύνθηκε στην 2η ΥΠΕ επισημαίνοντας το σοβαρό κίνδυνο να μην μπορεί να ανταποκριθεί τις επόμενες μέρες στην αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή δεκάδων ασθενών που νοσηλεύονται, απαιτώντας την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων μπροστά στην ασφυκτική κατάσταση που πλέον έχει δημιουργηθεί, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για την Παρασκευή στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας καλώντας σε συμμετοχή σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Τρίτης στην λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ υπάρχουν 23 διασωληνωμένοι που περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ Covid και ΜΕΘ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο το αίτημα των υγειονομικών και των σωματείων τους για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς παζάρια και δωράκια στους κλινικάρχες, για μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών και για επιτάχυνση των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου