Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια


Η απόφαση των μαθητών να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια αλλά και ενάντια στην πολιτική αυταρχισμού και καταστολής, εκφράστηκε μέσα από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων 15μελών και 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων, στο πάρκο έξω από το ΕΚΘ.

Κατήγγειλαν με αγανάκτηση τη βίαιη επίθεση αστυνομικών σε βάρος μαθητών στη Λάρισα και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν αγωνιστικά να αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά τους και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλαν την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή, 4 Απρίλη στις 5 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο.

Οι μαθητές στη διάρκεια της συνάντησής τους, περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης να μην πάρει μέτρα για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων και να διατηρήσει την προβληματική τηλεκπαίδευση εξαιτίας της οποίας έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά κενά. Πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και ενημέρωσαν για τις επόμενες δράσεις που προγραμματίζουν. Κατήγγειλαν με αγανάκτηση την βίαιη επίθεση αστυνομικών σε βάρος μαθητών στη Λάρισα και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν αγωνιστικά να αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά τους και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, η οποία δήλωσε τη στήριξη στον αγώνα των μαθητών και τη συμπόρευση με τις διεκδικήσεις τους.

Οι μαθητές διεκδικούν: Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, να μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές και να ανακοινωθεί σύντομα, ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις τάξεις, να μην μετρήσουν οι άδικες απουσίες από την τηλεκπαίδευση, να μην εφαρμοστεί καμία από τις αλλαγές που ψηφίστηκαν.

Επόμενες δράσεις:

Αύριο Κυριακή, 4 Απρίλη στις 5 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο, προγραμματίζουν διαμαρτυρία για το περιστατικό βίας στη Λάρισα σε βάρος μαθητών.

Στις 8 και 15 Απρίλη θα ξαναβρεθούν στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους φοιτητές, ενώ παράλληλα, θα οργανώσουν και πρωτοβουλίες στα σχολεία.

Τέλος στις 10 Απρίλη προγραμματίζουν live στο «instagram» ενάντια στον τρομονόμο στην Τέχνη. Βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου