Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Παρέμβαση για την απαράδεκτη απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού ΚΚ στις επερχόμενες εκλογές


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη στη Γερμανία στηλιτεύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ταυτόχρονα, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος κατέθεσαν Ερώτηση προς την Κομισιόν με το ίδιο περιεχόμενο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Με απαράδεκτη απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας, απαγορεύεται η συμμετοχή του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) στις προσεχείς ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβρη, ενώ απειλεί να του αφαιρέσει την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος, με την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων. Πρόκειται για μια αντικομμουνιστική ενέργεια που επιχειρεί να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει τη δράση του DKP, των κομμουνιστών και την κομμουνιστική ιδεολογία.

Για την επίθεση αυτή που οι γερμανικές αρχές εξαπολύουν εναντίον του DKP, το έδαφος έχει προετοιμαστεί με απαγορεύσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των κομμουνιστικών συμβόλων, τις διώξεις εναντίον των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ.

Πρόκειται για μια κλιμακούμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία, της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Ενωση και βασίζεται στην ανιστόρητη εξίσωση του τέρατος του φασισμού με τον κομμουνισμό, στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.

Η ΕΕ με την επίκληση της "προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", της "παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων", του "κράτους δικαίου" σε κράτη - μέλη και τρίτες χώρες στηρίζει ή καταγγέλλει κατά το δοκούν, και με βάση γεωπολιτικά συμφέροντά της και ανταγωνισμούς, κυβερνήσεις ή αντιπολιτεύσεις, κόμματα και ΜΚΟ, ενώ στην περίπτωση των αντικομμουνιστικών διώξεων και των απαγορεύσεων σε βάρος των κομμουνιστών, με τη στάση της όχι μόνο τις υποθάλπει αλλά και τις νομιμοποιεί.

Οι Γερμανοί κομμουνιστές έχουν μεγάλη εμπειρία βιώνοντας αντικομμουνιστικές διώξεις σε βάρος τους, με πολλά θύματα, τόσο από τους ναζί, που απαγόρευσαν το ΚΚ Γερμανίας το 1933, όσο και αργότερα από την κυβέρνηση Κ. Αντενάουερ, που το 1956 προέβη επίσης στην απαγόρευση της δράσης του DKP. Οπως και τότε, έτσι και σήμερα τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις συναντούν σφοδρές αντιδράσεις και καταγγελίες και δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των λαών.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απαγόρευσης της συμμετοχής του DKP στις επερχόμενες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές και της απόφασης αφαίρεσης της ιδιότητας του πολιτικού κόμματος. Ζητούμε την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης πολιτικής δράσης του DKP.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στις εν λόγω απαράδεκτες αποφάσεις, που καταπατούν κατάφωρα το δικαίωμα πολιτικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, την ελευθερία πολιτικής έκφρασης;».

Υπέρ της απαγόρευσης ψήφισε και το οπορτουνιστικό «Die Linke»...

Να σημειωθεί ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος διορίζεται για απεριόριστο χρόνο από τον υπουργό Εσωτερικών και είναι συνήθως ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, δύο δικαστές του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου και 8 μέλη που προτείνουν τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη.

Στη συνεδρίαση κατά την οποία εξετάστηκαν οι αιτήσεις των κομμάτων για συμμετοχή στις εκλογές, την απαράδεκτη απόφαση για απαγόρευση της συμμετοχής του Γερμανικού ΚΚ υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπου του οπορτουνιστικού «Die Linke» (μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς). Ο μόνος που ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του DKP ήταν ο εκπρόσωπος των Πρασίνων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου