Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Όταν η Τούνη έζησε ένα δράμα στους Παξούς…

 
Το κύμα καύσωνα που σαρώνει όλη τη χώρα επηρεάζει, μεταξύ άλλων, χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς κλάδους που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε ακραίες συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό, άλλωστε, σωματεία και Εργατικά Κέντρα πήραν πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζόμενων, αλλά και τη διακοπή οποιασδήποτε υπαίθριας δραστηριότητας όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 38 βαθμούς κελσίου. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού έρχονται σε μία περίοδο που, εκτός από τον καύσωνα, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι καταγγελίες για τα εξουθενωτικά ωράρια των εποχικών εργαζόμενων σε διάφορους κλάδους του τουρισμού, ενώ δεν είναι σπάνια τα λιποθυμικά επεισόδια λόγω των αντίξοων συνθηκών εργασίας.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να στάζουν ποτάμια ιδρώτα για να βγει το μεροκάματο, την ίδια ώρα στους Παξούς εξελισσόταν ένα άλλο δράμα! Η Ιωάννα Τούνη δεν έβρισκε ανοιχτό ταβερνάκι να φάει την Κυριακή το μεσημέρι! Η συγκεκριμένη, αφού έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη συμμετοχή της σε ένα από τα γνωστά τηλεσκουπίδια-ριάλιτι που φιλοξενεί ο ΣΚΑΪ, πλέον κάνει καριέρα ως “ινφλουένσερ και ινσταγκράμερ”. Έτσι, λοιπόν, έγραψε σε “ινστα-στόρι” στον προσωπικό της λογαριασμό:


  «Έχω πάθει σοκ εδώ! Όλα τα ταβερνάκια – εστιατόρια κλείνουν το μεσημέρι και ανοίγουν το απόγευμα… Και είναι high season 1η Αυγούστου! Ο κόσμος δεν θέλει να δουλέψει! Μάλλον έχουν πολλά λεφτά οι Παξοί… Τσπ, από ό,τι καταλάβατε πήγαμε σε ένα από τα μοναδικά που λειτουργούσαν αυτή την ώρα και φάγαμε σκ@τ@».

Η Ιωάννα η Τούνη έπαθε σοκ γιατί κλείνουν τα ταβερνάκια όταν οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που δεν δουλεύουν ούτε οι Καμήλες στην έρημο! Όσο για τη διαπίστωση ότι «μάλλον έχουν πολλά λεφτά και δεν θέλουν να δουλέψουν» αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για όλους τους σκληρά εργαζόμενους στον τουρισμό, που τους βγαίνει το λάδι με τα ωράρια λάστιχο, τα 12ωρα χωρίς ανάσα, τους μισθούς πείνας και τα στραπατσαρισμένα δικαιώματα, όλα στο βωμό της “ανάπτυξης” της οικονομίας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δείχνει την άποψή της για την εργατική τάξη. Σε πρόσφατο “ποστάρισμά” της νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι από τη Ρόδο αυτή τη φορά - έχει πιάσει όλα τα γεωγραφικά πλάτη και νησιωτικά συμπλέγματα - έδειχνε εργαζόμενο να μπαίνει στη θάλασσα με τα ρούχα για να τη σερβίρει. Η αυτού μεγαλειότης ήθελε το brunch της εν πλω.


Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί για τη συγκεκριμένη να έχει περισσότερη σημασία από την υγεία των εργαζομένων να ανεβάσει “ινστα-στορι” με καλαμαράκια και χταποδάκι στα κάρβουνα, αλλά οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, ούτε δικοί της ούτε των αφεντικών. Ας το βάλουν καλά στο νου τους όσοι ταΐζουν τη νέα γενιά με τα τηλεσκουπίδια και τους ινφλουένσερς της κακιάς ώρας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν περνάνε, ειδικά όταν κουνάνε το δάχτυλο σε εργαζόμενους που χύνουν ιδρώτα για μία ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

Οδηγητής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου