Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Συγκέντρωση στο Λεωνίδιο ενάντια στα σχέδια για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών


Με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Ιούλη, στο Λεωνίδιο συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του Πάρνωνα από τα σχέδια για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρνωνα, που συγκροτήθηκε στις 13 Ιούνη στον Κοσμά, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, των προέδρων και των κοινοτικών συμβούλων του Κοσμά και των Καρυών.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας και ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δημοτικός σύμβουλος Νότιας Κυνουρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Χείλαρης και ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή.

Στην ομιλία του ο Ν. Γόντικας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον πακτωλό των χρημάτων που θα κατευθυνθούν τα επόμενα χρόνια στον τομέα των ΑΠΕ από τα κονδύλια της ΕΕ, καθώς τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά και τα αντισεισμικά έργα δεν είναι επιλέξιμα, με βάση τη λογική «κόστους - οφέλους». Σημείωσε ότι «η πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" που ακολουθούν και στηρίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις είναι που συστηματικά απαξιώνει και κατεδαφίζει και τα ελάχιστα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, μετατρέπει το περιβάλλον σε εμπόρευμα, παραδίδει δάση, βουνά, θάλασσες, ποτάμια και λίμνες σε λίγους ομίλους για να κερδοσκοπούν.» (Ολόκληρη η ομιλία εδώ)

«Αντιδρούμε στη βάναυση αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, λέμε όχι στην τσιμεντοποίηση των βουνών μας, λέμε όχι στην ανεπανόρθωτη εξαφάνιση του τοπίου, λέμε όχι στην επερχόμενη καταστροφή από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και από τα δαιδαλώδη, προκλητικά λεγόμενα και παράλληλα έργα, με τους τεράστιους δρόμους που τσακίζουν και κατακερματίζουν τα βουνά για να μεταφέρουν οι εργολάβοι και να φτάσουν τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών στον τόπο εγκατάστασης τους» σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Πουλοκέφαλος, καλώντας σε αγώνα ενάντια στην παράδοση των βουνών στους επίδοξους επενδυτές. (Ολόκληρη η ομιλία εδώ)

«Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων και ταυτόχρονα είναι επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη και ανορθολογική τοποθέτησή τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Ηλίας Σιώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ο Πάρνωνας παραμάγαζο και κερδοφόρος τόπος για μια χούφτα επιχειρηματίες. (Ολόκληρη η ομιλία εδώ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου