Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Μεγάλη διασπορά παρά τον καθολικό εμβολιασμό των γιατρών


Α' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Τη μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και εργαζόμενους καταγγέλλουν οι γιατροί της Α' Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, τις τελευταίες μέρες έχουν κολλήσει πάνω από 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλες παθήσεις, 3 εργαζόμενοι του νοσηλευτικού και 2 γιατροί.

Οσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, σε αναλυτική ανακοίνωση εντοπίζουν μια σειρά από προβλήματα, ελλείψεις κατάλληλων χώρων αλλά και επαρκούς προσωπικού: Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει χώρος εξέτασης περιστατικών ύποπτων για Covid-19, με αποτέλεσμα στην τελευταία μόνο εφημερία της κλινικής να διαγνωστούν 7 ασθενείς θετικοί «ώρες μετά την παραμονή τους με τους λοιπούς ασθενείς» στον ίδιο χώρο. Αντίστοιχα, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει χώρος νοσηλείας περιστατικών υπόπτων για Covid-19. Η Α' Παθολογική έχει χωριστεί στη μέση, στα μισά κρεβάτια νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 και στα άλλα μισά οι υπόλοιποι, χωρίς οι διαφορετικοί θάλαμοι να είναι απομονωμένοι.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι λιγοστό και το ίδιο για περιστατικά Covid και μη. «Οι ελάχιστοι νοσηλευτές στη βάρδια μοιράζονται στα δύο (θετικά και τα λοιπά περιστατικά), για να περιορίσουν όπως καλύτερα μπορούν τη διασπορά. Υπήρξε βάρδια που ήταν ένας "μέσα", ένας "έξω"», ενώ γίνονται συνεχώς «μετακινήσεις νοσηλευτών για να καλυφθούν, με πρόχειρο τρόπο, οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας», αναφέρουν οι γιατροί.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο, ενάμιση χρόνο και πλέον από την έναρξη της πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου, της ΥΠΕ και της διοίκησης, που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους νοσηλευόμενους όσο και τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό», τονίζουν.

Οπως υπογραμμίζουν, το ιατρικό προσωπικό της κλινικής είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 100%. «Η παραπάνω κατάσταση είναι μία από τις πολλές αποδείξεις που προσφέρει η ίδια η εξέλιξη της πανδημίας, ότι όσο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός άλλο τόσο αναγκαία είναι τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, η ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό», σημειώνουν.

Οι γιατροί της κλινικής ζητούν: Να ανακληθεί η απόφαση για «ανάπτυξη» επιπλέον κλινών Covid στον χώρο της Α' Παθολογικής. Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το νοσοκομείο, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου