Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας στα σχολεία


Στη διάχυτη αγωνία που υπάρχει από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα λειτουργήσει η Εκπαίδευση αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η πρόεδρος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ με θέμα «Η ελληνική κοινωνία αγωνιά για την Εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών της, ενώ το Υπουργείο Παιδείας εφησυχάζει και περιορίζεται σε ανακοινώσεις μεγαλεπήβολων σχεδίων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση ούτε πήρε, ούτε σκοπεύει να πάρει πρακτικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας στα σχολεία και παρότι ξέρει να μοιράζει λεφτά σε επιχειρήσεις, για την Παιδεία τα τσιγκουνεύεται.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρκέστηκε σε ένα πρωτόκολλο διασποράς του ιού, υπερμετάδοσης, που δεν προβλέπει καν απολύμανση της αίθουσας μετά από κρούσμα, ούτε καραντίνα των στενών επαφών του κρούσματος.

Σημείωσε ότι αντί να ψάχνουν τον ΕΟΔΥ οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, ο ίδιος ο ΕΟΔΥ πρέπει να βρίσκεται μέσα στα σχολεία και να αναλάβει ενημέρωση για τον εμβολιασμό, να εμβολιάζει και να παρακολουθεί την πορεία των εμβολιασμένων μαθητών.

Αναφέρθηκε ακόμα στα τεράστια κενά που υπάρχουν, 23 χιλιάδες διαπιστωμένα, καθώς σε ελάχιστα σχολεία της χώρας μπορεί να διαμορφωθεί πλήρες πρόγραμμα, τα οποία είναι επίσης οξυμένα στην Ειδική Αγωγή, ενώ επισήμανε και το οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης.

«Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, αφιερώνετε το χρόνο σας στο πώς θα εφαρμόσετε τα αντιδραστικά που ψηφίσατε μέσα στην πανδημία», τόνισε ο Γ. Δελής απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στα Νηπιαγωγεία-κοντέινερ, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε 40 χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων, στην επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων από φέτος, που κάνει το Λύκειο ακόμα πιο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο.

Τέλος, τόνισε ότι «αν νομίζετε ότι η νεολαία θα δεχτεί όσα μαυρίζουν τη ζωή της, θα σας εκπλήξει με τους αγώνες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου