Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μαύρη προσθήκη στις ήδη υφιστάμενες ΝΑΤΟικες υποδομές στη χώρα


Την όλο και ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής σχετικά με την «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς επίσης και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ αναφορικά με τη λειτουργική σχέση όσον αφορά το Κέντρο Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE Functional Relationship MoU)».

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει αρμοδιότητες στη λειτουργία του ΝΑΤΟ και χώνεται πιο βαθιά στα παζάρια για το μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και αυτό αποτυπώνουν οι συγκεκριμένες συμβάσεις, που έχουν τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων.

Σχετικά με το «Κέντρο Αριστείας» τόνισε ότι πρόκειται για μια ΝΑΤΟική υποδομή που αποτελεί μαύρη προσθήκη στις ήδη υφιστάμενες ΝΑΤΟικες υποδομές στα Χανιά. Πρόκειται για άλλη μια ΝΑΤΟική υποδομή (πιστοποιήθηκε ως το 27ο Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ), η σύσταση της οποίας σχεδιαζόταν ήδη από τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επισημοποιήθηκε τον Απρίλη του 2020 με στόχο να συμπληρώσει τις άλλες δομές στη βάση της Σούδας για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής Άμυνας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνη για τον λαό αυτή την πολιτική και αναφέρθηκε στην ελληνική συστοιχία «Patriot» που αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη για να καλυφθεί το κενό που άφησαν αμερικανικές δυνάμεις που μετατέθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τέλος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ τονίζει ότι με αυτούς τους τρόπους όχι μόνο δεν θωρακίζεται η άμυνα της χώρας, αλλά υπονομεύεται η ειρήνη, βάζοντας στο στόχαστρο αντιποίνων των ελληνικό λαό και ως εκ τούτο το ΚΚΕ καταψηφίζει και τις δύο συμβάσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου